Antena Căutare

Ministrul Sanatatii cere o ancheta in cazul gemenilor lasati 9 zile fara incubator. Politia s-a autosesizat

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a cerut o ancheta amanuntita in cazul gemenilor nascuti prematur, la sase luni, la maternitatea Spitalului Municipal din Campulung Muscel, dupa ce joi a fost sezizat ca bebelusii nu sunt ingrijiti corespunzator.

Potrivit ministerului de resort, sesizarea a fost facuta telefonic de parintii gemenilor. Dupa verificarea informatiei, conducerea Ministerului Sanatatii a trimis echipaje de urgenta pentru a asigura transportul nou-nascutilor intr-o maternitate dotata cu sectie de terapie intensiva avansata din Capitala.

La cererea ministrului Sanatatii, seful Directiei de Sanatate Publica a supravegheat externarea copiilor si a demarat o ancheta asupra tuturor aspectelor legate de acest caz, potrivit sursei citate. Rezultatele anchetei sunt asteptate pana luni.

"Daca se adevereste faptul ca s-a gresit vor fi sanctionati toti cei care nu au respectat protocoalele medicale si nu si-au facut datoria", a spus ministrul Sanatatii.

In prezent gemenii sunt internati in Sectia de terapie intensiva a Maternitatii Polizu din Capitala si beneficiaza de ingrijiri medicale de specialitate.

Ministerul Sanatatii si medicii specialisti nu pot oferi insa informatii cu privire la diagnosticul si starea de sanatate a celor doi copii deoarece parintii au declarat in scris ca nu doresc sa fie oferite astfel de date. Conform legislatiei in vigoare privind drepturile pacientilor, MS si medicii specialisti sunt obligati sa respecte cererea parintilor.

Politia s-a autosesizat

Inspectoratul Judetean de Politie Arges s-a autosesizat in cazul bebelusilor gemeni nascuti prematur si lasati timp de noua zile fara incubator. Incidentul s-a petrecut la un spital din Campulung Muscel, iar directorul unitatii sustine ca nu stiut nimic despre acest caz timp de o saptamana.

Cei doi bebelusi cantareau mai putin de un kilogram la nastere. Medicii au considerat ca este vorba despre un avorton cu feti vii, astfel ca nu i-au pus in incubator si nu le-au acordat ingrijiri medicale.

Cei doi copii au fost preluati joi seara de medicii SMURD. Nu fara probleme insa. Ei au fost primiti cu usile incuiate, desi cadrele medicale din Campulung stiau ca SMURD-ul trebuie sa vina. Intr-un final, cei doi au fost adusi la Bucuresti.

Politistii s-au autosesizat in acest caz si verifica daca au fost respectate procedurile.

Ancheta de la maternitatea din Campulung Muscel va stabili cum a fost posibil ca cei doi prematuri sa nu primeasca ingrijirile medicale conform protocolului in asemenea cazuri. Directorul unitatii sanitare sustine ca timp de o saptamana nu a stiut ce se intampla in unitatea pe care o conduce. El spune, insa, ca cei doi nu aveau nevoie de incubator.

Pentru a-si sustine afirmatia, directorul spitalului sustine ca parintii copiilor nu au fost ingrijorati de starea micutilor.

In prezent, micutii sunt internati la sectia de terapie intensiva a Maternitatii Polizu din Capitala.

Igas: Nu se pune problema demisiei mele de onoare... Seful IPJ Neamt, cercetat de MAI si ANI. Vezi declaratiile ironice facute de Soric!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x