- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
De cele mai multe ori, în grabă, obișnuim să luăm câte un covrig, doi în drum spre școală sau serviciu.
Ademeniți de mirosul plăcut, fie prea grăbiți pentru a lua masa așa cum ar trebui, tot mai multe persoane cad pradă consumului acestui aliment care, în timp, poate provoca probleme de sănătate.
Covrigii calzi, consumați zilnic pe perioade mari de timp, determină acumularea nedorită de kilograme în plus, uneori până în punctul în care determină instalarea supraponderabilității și chiar a obezității, ambele foarte periculoase pentru sănătate. Astfel, medicii nutriționiști au descoperit că persoanele care mănâncă zi de zi un covrig de la simigerii au o greutate de două ori mai mare decât cele care consumă un covrig pe luna, scrie ele.ro.
Mai mult decât atât, deși oferă o senzație de sațietate, covrigii nu au niciun fel de valoarea nutritivă. Pe lângă faptul că predispun la instalarea supraponderabilității și a obezității, covrigii calzi favorizează și apariția diabetului. Nutriționiștii avertizează că făină albă, care stă la bază acestor produse, conține o cantitate mare de amidon care, în urmă ingerarii, se descompune în glucoză.