Antena Căutare

News alert! Toată populația Bucureștiului va fi testată pentru Covid-19

Este un proiect în care se vizează testarea tuturor aglomerărilor urbane dintre care Bucureștiul este cea mai mare, astfel că toți bucureștenii vor fi testați pentru COVID-19, a spus Nelu Tătaru de la Ministerul Sănătății, pentru Digi24.

News alert! Toată populația Bucureștiului va fi testată pentru Covid-19 Galerie
News alert! Toată populația Bucureștiului va fi testată pentru Covid-19

Bucureștiul este un proiect-pilot, vor urma și celelalte orașe, scopul este de a verifica amploarea infectării unui oraș, a explicat la Digi24 Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. „Începem de săptămâna viitoare, cu personalul medical, pacienții, apoi vom trece la testarea populației, cu fiecare cartier în parte”, a spus Nelu Tătaru. Mai întâi va fi testată populația în vârstă și persoanele cu risc, a precizat secretarul de stat.

Testarea se începe de săptămâna viitoare! Principalele persoane sunt cadrele medicale care se ocupă de pacienți și care trebuie să fie primele protejate

ALERTĂ! 14 morți în România. Numărul total de cazuri de infectare cu coronavirus a crescut la 906

"În general toate aglomerările urbane vor începe cu testarea cadrelor medicale, toate persoanele care lucrează în sistemul sanitar. După se va trece la testarea populației, în general, în fiecare cartier în parte", spune Nelu Tătaru.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a confirmat, miercuri seara, că în Bucureşti va fi lansat un program de testare pe scară largă în ceea ce priveşte COVID-19 și a spus că vor avea prioritate persoanele de peste 65 de ani şi cele cu diverse patologii.

„Am discutat acest aspect ieri cu domnul profesor Streinu-Cercel şi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, atât cu domnul ministru, cât şi cu domnul secretar de stat Horaţiu Moldovan, demarăm un program pentru Capitală pentru testarea pe categorii de risc. Prima, peste 65 de ani; persoanele cu alte patologii şi pe urmă celelalte grupe de risc”, a precizat Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Ea a menţionat că în Bucureşti există 483.000 de persoane care au peste 65 de ani. Primarul general a arătat însă că nu se cunoaşte cu exactitate când va fi demarat programul de testare.

S-a descoperit în România vaccinul împotriva Covid-19?. „Avem vaccinul. Am început testele”... Familia regală: Paul Goma, una dintre figurile emblematice ale rezistenţei intelectuale împotriva dictaturii comuniste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x