Nici gând de primăvară! De la ninsori, la viituri și ploi torențiale. DEZASTRUL este iminent: 300 de persoane, evacuate. ISU, pregătiți să intervină!

Aproximativ 300 de persoane din satul Căpeni, din judeţul Covasna urmează să fie evacuate din cauza probabilităţii crescute de  rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt.

Aproximativ 300 de persoane din satul Căpeni, din judeţul Covasna urmează să fie evacuate din cauza probabilităţii crescute de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt.

"Probabilitate crescută de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, în comuna Baraolt, sat Căpeni. La nivel local s-a dispus evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane din 130 de locuinţe", anunţă IGSU, care face apel către toţi cetăţenii din satul Căpeni să manifeste înţelegere şi să pună imediat în aplicare măsurile dispuse de autorităţi.

Evacuarea populaţiei se pune în aplicare prin dispoziţie a primarului. Decizia a fost luată de autorităţile locale şi de prefectul judeţului, de comun acord cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza informaţiilor primite de la specialiştii în gospodărirea apelor.

"Potrivit datelor furnizate există posibilitatea ca digul de protecţie din zonă să cedeze înainte de traversarea în totalitate a viiturii, care este prognozată pe o durată de circa 10 ore", precizează IGSU.

De asemenea, reprezentanţii IGSU au anunţat că la nivelul ISU Covasna au fost suplimentate efectivele de salvatori, care se deplasează în satul Căpeni cu autospeciale şi mijloace de transport, în sprijinul populaţiei şi autoritatilor din localitatea Baraolt.

Din ordinul IGSU au fost mobilizate două microbuze şi două autocamioane de la ISU Mureş, respectiv un microbuz şi un autocamion de la ISU Bacău, care să sprijine acţiunile de evacuare”, anunţă IGSU.

Persoanele vor fi cazate temporar la sala de sport şi la căminul cultural din localitate.

Ultimele știri