Antena Căutare

Un nou caz de meningită lovește România! O altă adolescentă a fost transferată de urgență la Iași și se află în comă

Încă o adolescentă a fost diagnosticată cu meningită și se bănuiește că este aceeași formă extrem de gravă de care suferea și adolescenta din București, care a decedat săptămâna trecută.

Meningita lovește din plin România! O altă copilă de 15 ani a fost transferată de urgență la un spital din Iași, după ce aceasta a intrat în comă. Se pare că viața fetei atârnă acum de un fir de ață, având aceeași formă gravă de meningită ca și eleva moartă din Liceul "Gheorghe Lazăr"

Încă o adolescentă a fost diagnosticată cu meningită și se bănuiește că este aceeași formă extrem de gravă de care suferea și adolescenta din București, care a decedat săptămâna trecută.

Adolescenta de 15 ani din Vaslui a fost transferată în comă la o clinică din Iași. Fata era internată la un centru social al Direcției pentru Protecția Copilului din Vaslui. Nu se știe pentru moment cât de gravă este starea adolescentei.

Urmărește materialul video și află toate detaliile referitoare la acest caz înspăimântător:

Ce este meningita meningococică fulminantă, boala care a ucis joi o elevă de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București. Tipuri de meningită: meningita virală, meningită bacteriană. Ce trebuie să știi:

Meningita este o inflamație a membranelor de protecție care învelesc creierul și măduva spinării, cunoscute sub denumirea colectivă de meninge. Inflamația poate fi provocată de infecția cu virusuri, bacterii sau alte microorganisme, sau, în cazuri mai rare, de anumite medicamente. Meningita poate fi letală din cauza proximității inflamației față de creier și măduva spinării, prin urmare, afecțiunea este clasificată drept urgență medicală.

Meningita este o boală foarte contagioasă. Aceasta apare în principal la copii, adolescenți și adulți tineri, dar și oamenii în vârstă și cei care au probleme de sănătate sunt supuși riscului de a face boala. Ca formă de manifestare, meningita este două tipuri: meningita virală și meningita bacteriană, cea mai gravă, care poate duce la deces.

Meningita virală

Este cea mai frecventă formă și este cauzată de virusuri. Aceasta are un debut brusc, cu stare generală aletrată, dureri puternice de cap și febră de pste 40 de grade C. Această formă de meningită mai provoacă vărsături, fotofobie, însă partea bună este că poate fi tratată și vindecată.

Meningita bacteriană

Este cea mai gravă formă de meningită și este provocată de bacterii. Cele mai frecvente bacterii care provoacă meningita sunt: meningococul, pneumococul, streptococul din grupul B, listeria. Meningococul şi pneumococul pot fi localizaţi la nivelul nasului, fără a provoca afecţiuni. Este cazul aşa-numiţilor purtători sănătoşi. Aceştia pot însă transmite boala, iar persoanele sensibile se pot îmbolnăvi de meningită.

Meningita se transmite ușor

Potrivit medicilor, menongita are cel mai înalt grad de contagiozitate. Aceasta se transmite atât pe cale respiratorie, cât și prin contact. Nu toți cei care intră în contact vor face forme severe de meningită, dar pot apărea complicații fatale la unele persoane. Virusurile si bacteriile care provoaca meningita pot fi raspandite prin: strănut, tușit, sărut, tacâmuri sau periuțe de dinți comune

Cum se manifestă meningita la adulți

În cazul adulților, cel mai frecvent simptom de meningită este durerea de cap severă, care se produce în aproape 90% din cazurile de meningită bacteriană, urmat de rigiditatea cervicală (incapacitatea de a înclina capul înainte din cauza înțepenirii mușchilor cefei și a tensiunii musculare sporite). Prezența concomitentă a următoarelor trei semne este specifică bolii: rigiditate cervicală, febră subită și stare mintală alterată. Cele trei semne nu se manifestă împreună decât în 44–46% din cazurile de meningită bacteriană. Dacă niciunul dintre cele trei semne nu este prezent, probabilitatea de meningită este extrem de redusă. Alte semne asociate frecvent meningitei includ fotofobia (intoleranța la lumină puternică) și fonofobia (intoleranța la zgomot puternic).

Ziua Limbii Engleze. Modele de fișe de engleză pentru copii începători... Două persoane, soț și soție, au murit în urma unui accident rutier! Medicii ajunși la fața locului n-au mai putut face n...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x