Antena Căutare

O destinație din Europa aleasă de mulți turiști reprezintă un pericol. Mai multe persoane s-au îmbolnăvit grav

Mai multe persoane s-au îmbolnăvit după ce au făcut baie într-un lac toxic din Galicia, Spania. Turiștii veneau în vizită pentru a surprinde cele mai reușite cadre pentru pozele de pe rețelele de socializare. 

Mai multe persoane s-au îmbolnăvit după ce au făcut baie într-un lac toxic din Galicia, Spania. Turiștii veneau în vizită pentru a surprinde cele mai reușite cadre pentru pozele de pe rețelele de socializare.

Lacul s-a format într-o fostă carieră minieră prin care se explota Wolfram, component folosit în producţia de oţel şi becuri. Mina a fost folosită în perioada celui de-al Doilea Război Mondial și mai apoi abandonată.

Culoarea atractivă a apei provine de la substanțele chimice periculoase.

Persoanele care au intrat în apă s-au îmbolnăvit, aceștia au acuzat dureri de stomac dar și iritații ale pielii. Un utilizator al rețelei sociale Instagram a declarat pentru un post de televiziune local că după ce a înotat în apă a suferit probleme la stomac dar s-a ales și cu o iritație a pielii care a durat două săptămâni.

„Expunerea scurtă va cauza cel mai probabil iritaţia ochilor şi a pielii, dar o expunere îndelungată în apa contamintă a lacului poate rezulta în afectarea gravă a sistemului digestiv”, spune Manuel Ferreiro, medic la Spitalul Universitar A Coruna.

Mina a fost abandonată în anul 1980, dar a fost folosită anterior pentru extragerea de Wolfram.

Elevii români au câştigat trei medalii la Olimpiada Internaţională de Biologie... Vacanță de coșmar la un hotel de patru stele din Olimp: "Un jeg zilnic!" Turist britanic, uluit de condițiile ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x