Antena Căutare

O femeie a fost luată de viitură, în timp ce se chinuia să-și salveze păsările din calea apelor. 90 de localități au fost devastate de inundații

Căutări disperate în Vaslui, după ce o femeie, în vârstă de 75 de ani, a fost luată de viitură în timp ce încerca să își salveze păsările din ogradă.

O femeie a fost luată de viitură, în timp ce se chinuia să-și salveze păsările din calea apelor. 90 de localități au fost devastate de inundații
O femeie a fost luată de viitură, în timp ce se chinuia să-și salveze păsările din calea apelor. 90 de localități au fost devastate de inundații

Căutări disperate în județul Vaslui. Salvatorii au încercat, ore în șir, să o găsească pe o femeie în vârstă de 75 de ani, luată, luni seara, de viitura formată pe râul Elan, luni seară, în localitatea Guşiţei, comuna Dimitrie Cantemir.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tragedia ar fi avut loc luni, atunci când femeia a încercat să își salveze păsările din calea apelor.

Pompierii au fost nevoiți să întrerupă căutările, după ce s-a întunecat. Operațiunea de salvare a fost reluată marți dimineața. După câteva ore, femeia a fost găsită, decedată. Trupul victimei a fost dus de ape pe o distanţă de aproximativ cinci kilometri.

90 de localități, din 19 județe, distruse de viituri

În cursul zilei de luni, aversele torenţiale au produs inundaţii în 19 judeţe (Aarad, Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea), cele mai afectate fiind Alba, Bihor, Caraş-Severin, Harghita, Mureş, Neamţ şi Suceava. Din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au scos apa din 171 case, 286 curţi şi 98 beciuri/subsoluri.

În Aiud, judeţul Alba, a fost nevoie de evacuarea unei familii din locuinţa inundată, unde trăiau doi adulţi şi un copil de 9 luni.

Șapte județe sunt sub cod roșu, pentru următoarele trei zile

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis luni mai multe avertizări, din care una cod roşu de inundaţii valabilă până miercuri pe râuri din şapte judeţe.

Potrivit hidrologilor, în intervalul luni ora 18:00 – miercuri ora 12:00, pe râuri din judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Bacău şi Botoşani se pot produce fenomene hidrologice periculoase.

Cele mai multe probleme vor fi pe unele râuri din judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani, ȋn intervalul marţi ora 9:00 – ora 24:00.

Râuri din 27 de judeţe vor fi, de luni ora 12:00 până joi ora 12:00 sub avertizare cod portocaliu. Sunt vizate ape din Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Cluj, Bihor, Sălaj, Arad, Hunedoara, Mureş, Harghita, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Covasna, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Vaslui şi Botoşani.

Cum pot obține bani de la stat absolvenții de liceu și facultate. Ce acte îți trebuie pentru a primi indemnizație de șom... Situație dezastruoasă la Evaluarea Națională 2020. Aproape jumătate dintre elevii de la sate au obținut note sub 5: ”Ei ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x