Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Atenție, poți fi furat când nu te aștepți. O femeie a fost lăsată fără bani de un bărbat venit la colindat. Cum acționează hoții

O femeie a fost jefuită de un bărbat venit la colindat. Cele mai noi înșelătorii în prag de Crăciun lasă numeroși români fără bani.

Colindători

O femeie de 87 de ani, din comuna Rădești, a rămas fără 450 de lei după ce a primit în casă, cu colinda, un bărbat. Polițiștii l-au găsit în gara din Cluj și au recuperat banii, notează publicația locală alba24.ro.

Potrivit IPJ Alba, luni seara, un bărbat din localitatea Meșcreac, comuna Rădești a reclamat la Secția 3 Poliție Rurală Aiud faptul că mama sa, o femeie în vârstă de 87 de ani, a fost victima unei infracțiuni de furt.

”Se pare că, în după amiaza zilei de 16 decembrie, un bărbat a pătruns în locuința femeii, sub pretextul colindei, doar că, observând unde își tine femeia banii și profitând de vârsta înaintată a acesteia ar fi sustras suma de 450 de lei, care era păstrată într-un dulap din bucătărie”, precizează Luminița Produan, purtyătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Polițiștii au reușit să obțină informații cu privire la semnalmentele bărbatului și i-au reconstituit traseul din localitatea Meșcreac până în gara din Aiud unde au constata că a urcat într-un tren, cu destinația Cluj Napoca.

Cu sprijinul polițiștilor Serviciului Transporturi Alba și ai Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj, bărbatul a fost depistat în gara din Cluj Napoca, iar sa a fost găsită întreaga sumă de bani sustrasă de la femeie.

Banii au fost recuperați și urmează să fie predați păgubitei, iar bărbatul este cercetat pentru furt.

”Polițiștii reamintesc cetățenilor faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna lor credinţă şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţe. Fiți precauți!”, transmite reprezentantul IPJ Alba

Recomandari