Antena Căutare

O grupare extremista din Timisoara a propus recompense pentru femeile rrome care se sterilizeaza

Membrul unei grupari nationaliste din Timisoara a anuntat recompense garantate pentru femeile rrome care se sterilizeaza. Anuntul a fost facut pe blogul gruparii, iar autorul a ajuns astazi la Parchet. Propunerea a starnit nemultumire in randul rromilor.

300 de lei pentru a renunta la procreare. Asta propuneau membrii gruparii Nationalistii Autonomi din Timisoara, printr-un mesaj publicat acum o saptamana pe blog.

"Daca nu-si pot educa progeniturile pentru a nu mai fi o povara a societatii romanesti, noi le oferim garantat 300 de lei pentru operatia de sterilizare voluntara efectuata in anul 2013", au spus membrii gruparii pe blog.

Extremistii si-au inchis site-ul cand au simtit ca sunt in pericol, dar nu inainte de a ajunge in vizorul anchetatorilor. Astazi, unul dintre presupusii autori ai mesajului a fost adus in fata procurorilor. Cu sapca in cap si cu gulerul ridicat, barbatul de 36 de ani a refuzat sa scoata vreun cuvant.

Artistul Damian Draghici, acum si in calitatea lui de senator, a fost revoltat de propunerea timisorenilor: “Este xenefob, este rasist, este impotriva oricarui drept al omului. Cand s-a intamplat cu Hitler, cand s-a intamplat cu Mussolini, au fost lucruri care au inceput la voia intamplarii si dupa aia s-au extins”.

Si regele Cioaba a fost surprins de aceasta initiative si a facut o paralela in istorie: “Asemenea lucruri au fost doar la Auschwitz si la Birkenau. Doctorul Mengele facea asemenea lucruri. Cred ca s-au jucat cu focul si s-au ars”.

Pentru mesajul rasist publicat pe blog, timisoreanul ridicat astazi de procurori risca sa-si petreaca urmatorii trei ani dupa gratii.

Romania, pe primul loc in Europa la consumul irational de antibiotice... Virusul gripei sezoniere a ajuns in Romania: Un bolnav cronic, internat la reanimare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x