Antena Căutare

Modificare importantă! Poliția îți poate intra fără mandat în casă, te poate controla sau reține! Cât poți fi ținut la secție

Curtea Constituțională a României a decis să respingă sesizarea de neconstituționalitate a legii care le permite mai ușor polițiștilor să acționeze în cazuri speciale.

Poliția va putea să intre în casa oricărei persoane, să percheziționeze sau să rețină persoane suspecte, după ce Curtea Constituțională a României a decis să respingă sesizarea de neconstituționalitate a legii care le permite mai ușor polițiștilor să acționeze în cazuri speciale.

Astfel, polițiștii vor putea să intre în locuințe sau spații închise fără mandat din partea judecătorilor în cazuri în care viața sau integritatea unei persoane sunt puse în mod clar în pericol.

Poliția poate legitima orice persoană și, de asemenea, poate să conducă la secție, pentru identificare, indivizii care refuză legitimarea sau care sunt suspecți pentru implicare în activități ilegale. Timpul maxim pe care o persoană poate fi reținută la secția de poliție este de opt ore.

După ce legea va fi adoptată, în momentul în care o persoană este adusă la secție, aceasta poate cere, pe loc, prezența unui avocat sau, în cazul în care vorbim despre un minor, acesta își poate contacta imediat părinții sau tutorele legal.

Este înăsprit cadrul juridic pentru o serie de fapte antisociale, precum refuzul persoanei de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale sau organizarea de petreceri private în spaţiul public, în proximitatea imobilelor cu destinaţia de locuinţe. Acţiunea persoanei va da dreptul poliţistului de a interveni, utilizând forţa, proporţional şi strict cât este necesar pentru a înlătura pericolul şi pentru a lua măsurile legale necesare”, potrivit unui comunicat emis de MAI.

Gestul mamei la volan a fost fatal pentru fiica aflată pe bancheta din spate. S-a aflat ce făcea șoferița cu câteva clip... Elevi terifiați! Din microbuzul școlar coboară un bărbat cu un topor în mână, iar copiii sunt lipsiți de apărare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x