Antena Căutare

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane

Omar Hayssam, condamnat in lipsa la 20 de ani de inchisoare, a fost predat, in aceasta dimineata, Politiei Romane. Acesta a fost gasit vinovat pentru participare la rapirea celor trei jurnalisti romani, in Irak.

„In dimineata zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Politiei Romane domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea institutiilor statului roman pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak stabilita de instantele romanesti este rezultatul unor activitati complexe desfasurate timp indelungat de institutiile de siguranta nationala ale statului roman.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, multumeste institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta ampla operatiune, care, timp de mai bine de cinci ani, au urmarit cu tenacitate sa-l aduca in tara pe domnul Omar Hayssam pentru ispasirea pedepsei”, se arata intr-un comunicat transmis de Administratia Prezidentiala, in aceasta dimineata.

Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au fost rapiti la Bagdad, in martie 2005. Cei trei jurnalisti au fost tinuti captivi timp de aproximativ doua luni.

Omar Hayssam a fugit din tara, in Siria, stat cu care nu aveam tratat de extradare pana la jumatatea lui 2012.

Foto: Intact Images

Presa britanica LAUDA activitatea politistilor romani din Marea Britanie... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 19 iulie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x