Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Ora de vară 2019. Când se schimbă ora și ce efecte are asupra bioritmului românilor

Ora de vară 2019. Când se schimbă ora și ce efecte are asupra bioritmului românilor. Află din articolul a1.ro, când se schimbă ora în România, când schimbă ora și cum este influențat bioritmul românilor de schimbarea orei

Ora de vara

pixabay.com

Ora de vară 2019. Când se schimbă ora și ce efecte are asupra bioritmului românilor. Află din articolul a1.ro, când se schimbă ora în România, când schimbă ora și cum este influențat bioritmul românilor de schimbarea orei

Acum că primăvara a sosit și vremea e mai călduroasă, cu toții începem să ne gândim la vară și vacanță. Ziua se mărește și putem să ne bucurăm de mai mult soare. În ultima duminică din luna martie se va schimba ora. Astfel, vom trece de la ora de iarnă la ora de vară.

Când se schimbă ora - În 2019, trecerea la ora de vară se face pe 31 martie. Românii își vor da ceasurile înainte, ceea ce înseamnă că ei vor dormi mai puțin, iar durata zilei va fi mai lungă decât cea a nopții. Astfel, ora 03:00 devine ora 04:00. Ziua de 31 martie va avea doar 23 de ore.

Ceasurile din toate țările Uniunii Europene se vor da înainte în același timp. George Vernon Hudson, un entomolog din Noua Zeelandă, a propus introducerea orei de vară în 1895. De atunci, 110 țări din întreaga lume folosesc acest mecanism astăzi. În Europa, Islanda este singura ţară care nu foloseşte ora de vară. Rusia a început să aplice acest sistem din 1981, însă a renunţat după 20 de ani.

În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost suspendată. Ora de vară a fost reintrodusă în România începând cu 1979.

Cum ne influențează bioritmul schimbarea orei

În primele săptămâni după schimbarea orei de vară e posibil să te simți obosit din cauza tulburărilor de somn. Pe lângă oboseală, poate apărea și o ușoară depresie și o lipsă a poftei de mâncare. Aceste simptome sunt normale când vine vorba de astenia de primăvară. De aceea, trebuie să îți organizezi bine timpul pentru a avea un somn sănătos. Este indicat să faci mai multă mișcare și să mănânci sănătos.

Citește și:

-Ora de vară 2019. Ce se întâmplă cu ora de vară în 2019? Când dăm cesurile înainte

Sursă foto: pixabay.com

Recomandari