Antena Căutare

Organizația Mondială a Sănătății a decretat ”urgență la nivel global” din cauza coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, în urmă cu puțin timp, urgență mondială din cauza coronavirusului, care continuă să se răspândească în alte țări. 

Organizația Mondială a Sănătății a decretat ”urgență la nivel global” din cauza coronavirusului
Organizația Mondială a Sănătății a decretat ”urgență la nivel global” din cauza coronavirusului

”Motivul aceste declarații nu este pentru ceea ce se întâmplă în China, ci pentru ceea ce se întâmplă în alte țări.”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, liderul OMS, într-o conferință de presă la Geneva, potrivit BBC.

Ce se întâmplă cu pacienta suspectă de coronavirus de la Cluj. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Se va recupera complet!”

Îngrijorarea vine după ce coronavirusul a fost depistat în alte țări, iar experții se tem că virusul ar putea să lovească în țări în care sistemul de sănătate este slab.

Numărul morților a ajuns la 170 în China, iar alte peste 8.000 de persoane au fost infectate. De asemenea, alte 98 de cazuri au fost confirmate în 18 țări, însă nu s-au înregistrat decese.

Conform BBC, au fost înregistrate opt cazuri transmise de la om la om, în Germania, Japonia, Vietnam și Statele Unite ale Americii.

Organizația avertizează toate statele membre ale Națiunilor Unite trebuie să trateze această epidemie cu seriozitate. Țările vor decide apoi care sunt măsurile pe care le vor lua: dacă vor închide granițele sau vor anula zborurile.

Coronavirusul a ucis 171 de oameni, iar șase mii sunt infectați. Ce măsuri a luat China pentru a frâna epidemia

Decizia OMS a venit după ce au început să apară cazuri de infecție la persoane care nu au călătorit în China în timpul epidemiei.

Epidemiile de Ebola și de Zika sunt ultimele urgențe internaționale de sănătate publică declarate de Organizația Mondială a Sănătății. Astfel de declarații semnifică un risc major epidemiologic la nivel internațional care necesită coordonare internațională.

Copilul de 12 ani care a murit răpus de gripă a fost adus de părinți de două ori la spital, în decurs de trei zile... Medicul Alexandru Rafila, membru OMS: "Au apărut primele rezultate pozitive în ceea ce privește tratamentul celor i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x