„Luni, 30 decembrie, au fost transferaţi cinci pacienţi cu infarct şi o pacientă cu pericardită hemoragică. Datorită heliportului, pacienţii au ajuns mult mai repede la spital şi este foarte important că timpul de transport a fost scurtat, fiindcă noi, personalul medical specializat, putem interveni mai repede pentru salvarea vieţii dumnealor. Spre exemplu, în cazul pacientei din Tulcea, transferul cu elicopterul a reprezentat un mare avantaj. Pacienta a ajuns noaptea la noi, adusă cu elicopterul şi imediat după ce am preluat-o i-am făcut coronarografie şi angioplastie, iar acum evoluţia este favorabilă. De altfel toţi pacienţii aduşi ieri cu infarct la spital au beneficiat de coronarografie cu angioplastie”, a declarat medicul primar cardiolog Vlad Vintilă, din cadrul SUUB.
Din 3 decembrie, ziua în care heliportul spitalului a devenit operațional și până pe 30 decembrie au fost transferați, cu elicopterul, 13 pacienți. Starea pacienților transferați luni, 30 decembrie, este stabilă, iar evoluția este una favorabilă.
„Heliportul de la Spitalul Universitar de Urgenţă reprezintă un mare avantaj pentru bolnavi, deoarece ambulanţele nu mai pierd timp în trafic. Normalitatea este ca elicopterul să aducă bolnavul direct la unitatea medicală, unde, în cel mai scurt timp cu putinţă primeşte ajutorul de care are nevoie. Durează doar câteva minute de la preluarea pacientului de la elicopter până este adus la camera de gardă unde i se fac toate investigaţiile necesare, adică un timp scurt, pentru că salvarea vieţii pacientului este prioritară pentru noi”, a spus managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, dr. Adriana Nica.