Căutare Live

Palatul Copiilor din Constanţa a ajuns o ruină! Talentul copiilor este irosit în clădiri care se degradează

Copiii români sunt talentaţi, însă sunt nevoiţi să meargă la cursuri în clădiri care stau să se degradeze de la o zi la alta! Este vorba despre Palatul Copiilor din Constanţa, complex care se află în patrimoniul statului.

De ani buni, Ministerul Educaţiei nu a mai alocat fonduri pentru modernizarea sau pentru întreţinerea lui. Acum, la final de an, autorităţile au alocat o sumă nesemnificativă de bani, din care abia se poate renova sala de spectacole grav afectată de ploi.

De afară, Palatul Copiilor din Constanţa pare o ruină care îşi trăieşte ultimele clipe. Totuşi, aprope trei mii de copii intră, anual, pe poarta celui mai mare complex din România, din păcate lăsat în paragină de statul român. Unii fac dansuri, alţii descifrează tainele actoriei sau ale picturii, iar alţii fac înot, mai mult sau mai puţin de performanţă. Se duc cu drag, învaţă lucruri frumoase, iar munca lor le este răsplătită cu numeroase premii.

Sunt 30 de activităţi diferite şi doar 40 de cadre didactice. Asta după ce, în 2008, 20 de posturi de profesori sau îngrijitori au dispărut din grilă. La înot, au rămas însă cei mai puţini pentru numărul mare de solicitări.

77.000 de lei este suma alocată de Ministerul Educaţiei pentru reparaţii. Bani care trebuie investiţi până la sfârşitul anului. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, se pierd. Însă conducerea Palatului speră că vor primi suma necesară. Mai ales că ştie ordinea reparaţiilor. Prima pe listă: sala de spectacol.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Vești bune pentru mii de români. Autoritățile au mărit numărul de bilete gratuite de tratament balnear ce vor fi alocate...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri