Antena Căutare

Vara nu se termină la sfârșitul lunii august! Anunțul făcut de METEOROLOGI: ”Vom avea temperaturi și fenomene extreme!” Până când va ține sezonul cald

Ploile torențiale au făcut ravagii în mai multe zone ale țării, iar debutul lunii august i-a făcut pe mulți să se gândească la sfârșitul verii. Ei bine, însă, meteorologii au vești bune și anunță că sezonul cald se va extinde. 

Ploile torențiale au făcut ravagii în mai multe zone ale țării, iar debutul lunii august i-a făcut pe mulți să se gândească la sfârșitul verii. Ei bine, însă, meteorologii au vești bune și anunță că sezonul cald se va extinde.

Mai exact, potrivit climatologului Roxana Bojariu susține că există o tendință ca anotimpul cald să se extindă până la jumătatea lunii septembrie.

„N-aș spune că s-a terminat. Schimbarea climatică nu ne aduce neapărat un nou fenomen nemaivăzut în Rromânia, dar aceste fenomene vin cu o intensitate și frecvență mult crescute. În septembrie, avem deja valuri de căldură încă de acum doi ani. Prima parte a lunii septembrie devine tot o perioadă de vară. Sunt modificări cu care va trebui să ne obișnuim. Agricultura, gestionarea resurselor de apă și energie vor trebui să țină seama.În mod clar, avem o vară cu fenomene extreme”, a mai spus ea, conform Digi24.

Cliamtologul a vorbit și despre importanța Acordului de la Paris, prin care mai multe state și-au luat angajamentul de a-și reduce emisiile de carbon.

„Asta înseamnă reducerea emisiilor la nivel global. Tratatul de la Paris, din 2015, vine cu ținte clare și, spre deosebire de protocolul de la Kyoto, toate țările vor încerca să atingă aceste ținte, cu mecanisme mult mai flexibile, dar trebuie să ne adaptăm la ce deja am schimbat.

Pe de o parte să reducem emisiile, să cumpărăm timp, ca să ne putem adapta. Noi suntem greu adaptați și la clima prezentului. În următorii ani, decenii, lucrurile se vor accelera și provocările vor deveni din ce în ce mai mari. Sunt provocări legate de aspectul care e extrem, nu avem creștere graduală a temperaturii și neuniformă. Avem aceste fenomene extreme care punctează trecerea de la o stare climatică la alta. Avem perturbații în sistem, care până la așezarea sistemului pe o nouă climă ne aduc fluctuații și contraste termice”.


Incident ÎNFIORĂTOR în Bucegi! Un turist a fost atacat de un URS, în timp ce se afla în cort. Cum a scăpat... Anunțul de ultimă oră făcut de MAE! Un șofer român, rănit în explozia din apropierea aeroportului din Bologna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x