Antena Căutare

Parlamentarii vor să reintroducă uniforma obligatorie în școli: ”Elevii trebuie să fie, cu toții, la fel!” Proiectul de lege va intra în dezbatere

Parlamentarii PSD vor merge, săptămâna aceasta, în Comisia de administrație a Camerei Deputaților pentru a-și expune proiectul de lege prin care se dorește reintroducerea uniformelor pentru elevi.

Parlamentarii PSD vor merge, săptămâna aceasta, în Comisia de administrație a Camerei Deputaților pentru a-și expune proiectul de lege prin care se dorește reintroducerea uniformelor pentru elevi.

Legea care-i obligă pe elevi să poarte uniforme în şcoală are ca scop, spun inițiatorii săi, să îndepărteze, pe cât posibil, discrepanţele sociale. Guvernul Grindeanu a avizat negativ proiectul, apoi a fost trântit, iar Opoziţia încă analizează cum va vota, notează Adevărul.

Comisia de administraţie a Camerei Deputaţilor urmează să dezbată proiectul.

„În ultimii 25 de ani, s-au amplificat discrepanţele între cetăţeni, respectiv elevi, privind situaţia lor financiară. O parte din cetăţeni, puţini la număr, având o stare materială bună şi foarte bună, care le permite să le ofere condiţii deosebite copiilor lor, iar cealaltă parte, în majoritate, au sărăcit, fiind săraci şi foarte săraci. Considerăm că această inegalitate, în special între elevi, are ca urmare un efect negativ privind dezvoltarea tinerei generaţii“, se arată în expunerea de motive a legii, semnată de mai mulţi parlamentari PSD, potrivit sursei citate.

Doi ani de la Colectiv. Coșmarul nu s-a terminat! Tribunalul București judecă dosarul Colectiv, într-un nou termen... Oamenii sunt revoltați: ”Au ajuns până în fața blocului!” Fetiță mușcată grav de un urs care căuta mâncare în tomberoane...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x