Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Patru protestatari au fost ridicați de jandarmi cu forța și duși la secție! Ce au încercat să aducă la mitingul din Piața Victoriei

Peste 15 mii de protestatari participă, la această oră, la mitingul organizat în Piața Victoriei din București. Patru persoane au fost duse de urgență la secția la poliție, după ce asupra lor s-au găsit cuțite și arme albe.

Peste 15 mii de protestatari participă, la această oră, la mitingul organizat în Piața Victoriei din București. Patru persoane au fost duse de urgență la secția la poliție, după ce asupra lor s-au găsit cuțite și arme albe.

Celebrul pianist german Davide Martello cântă în mijlocul manifestanţilor. În piaţă sunt şi politicieni, între care Dacian Cioloş, Rareş Bogdan şi Eugen Tomac.

Circulaţia rutieră a fost închisă complet în Piaţa Victoriei, în jurul orei 20.45.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a declarat că până acum la protestul din Bucureşti nu s-au înregistrat incidente deosebite, iar în zona filtrelor realizate înainte de intrarea în Piaţa Victoriei au fost interceptate patru persoane care aveau asupra lor arme albe sau materiale pirotehnice şi duse la poliţie.

Georgian Enache a declarat sâmbătă seara, că la protest nu au fost incidente, iar acest lucru se datorează participanţilor. „Până în acest moment nu au fost înregistrate niciun fel de incidente deosebite şi acest lucru se datorează în principal celor care participă”, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

El a precizat că patru persoane au fost duse la poliţie, după ce au fost interceptate în zona filtrelor cu arme albe sau materiale pirotehnice.

„Patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie până acum. Toate cele patru persoane au fost interceptate în zona filtrelor de care v-am anunţat, două având asupra lor arme albe, un spray lacrimogen şi cuţit, o altă persoană cu materiale pirotehnice, iar o altă persoană care a adresat injurii forţelor de ordine şi nu a respectat măsurile dispuse pentru acel filtru a fost sancţionată cu amendă în valoare de 300 de lei”, a explicat Enache.

Întrebat ce vor face autorităţile dacă protestul nu se va încheia la ora 22.15, data anunţată de organizatori pentru finalizarea manifestării, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a răspuns: „Noi avem obligaţia ca dupa ora de finalizare a acestei activităţi să punem în vedere organizatorului acest lucru şi să rămânem în continuare în dispozitiv atâta timp cât va fi nevoie pentru a asigura toate măsurile de ordine. Conform legii, depăşirea intervalului orar stabilit de către organizator cu autorităţile se sancţionează contravenţional. Însă nu ăsta este mesajul pe care vrem să-l transmitem, important pentru noi este ca oamenii care sunt prezenţi să fie siguranţă şi tot în siguranţă să ajungă şi înapoi acasă odată cu finalizarea activităţii”.

Sursa : news.ro

Recomandari