Până la mare, turiştii mai au de trecut o cursă cu obstacole. Pe Autostrada Soarelui, încă o bucată de asfalt s-a desprins şi mai mulţi şoferi au fost la un pas de tragedie.
Un incident filmat de un participant la trafic arată cât de periculoasă este porţiunea de drum pentru şoferi. O bucată desprinsă din asfalt a avariat maşina unor tineri şi ar fi putut provoca o tragedie într-o clipă de neatenţie. Între timp, Compania de Drumuri promite noi termene pentru reparaţii.
Mai multe pietre au sărit din carosabil, iar imaginile teribile au fost surprinse de unul dintre membrii Asociaţiei "România fără gropi". A fost martorul unui incident care s-ar fi putut termina tragic, dacă şoferul nu ar fi avut prudenţa să evite ceilalţi participanţi la trafic.
Pe o porţiune de aproape 40 de kilometri, Autostrada Soarelui este aproape impracticabilă pe sensul de mers spre Constanţa. Bucăţile de asfalt s-au desprins, pur şi simplu, din şosea, iar autorităţile spun că modernizarea acestui drum este ca o muncă de Sisif.
Şefii de la drumuri nu fac decât să constate, de fiecare dată, neregulile. Şi atât. Teoretic, orice şofer care întâmpină o problemă pe porţiunea de autostradă Bucureşti-Fundulea din cauza plăcilor de beton dislocate, poate apela, prin dispecerat, un serviciu al Companiei de Drumuri care să le ofere asistenţă. Practic.
Iniţial, constructorii vor îndepărta opt centimetri de beton, apoi vor repara fisurile din dale şi abia apoi vor turna asfaltul. Peste această compoziţie va veni un strat de geocompozit şi, în final, vor fi turnaţi șase centimetri de asfalt. Aproape 50 de mii de maşini tranzitează Autostrada Soarelui într-o zi de vară, arată datele Companiei Naţionale de Drumuri.