Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:00iUmor (r)

Ministrul Muncii dă asigurări: "Pensiile majorate, de la 1 septembrie, vor ajunge la fiecare pensionar din România"

Pensiile vor fi livrate în continuare fiecărui pensionar din România, dă asigurări Ministrul Muncii, după ce s-a zvonit că n-ar mai exista bani la bugetul de stat pentru a acoperi majorările anunțate de Guvern, de la 1 septembrie 2019. 

Pensiile vor fi livrate în continuare fiecărui pensionar din România, dă asigurări Ministrul Muncii, după ce s-a zvonit că n-ar mai exista bani la bugetul de stat pentru a acoperi majorările anunțate de Guvern, de la 1 septembrie 2019.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că pensiile vor fi în continuare plătite şi că politicienii din opoziţie îi "panichează" inutil pe pensionari, iar declaraţiile "iresponsabile" ale acestora trebuie să înceteze.

"Am condamnat tot timpul public şi voi condamna şi aici la Sibiu, poate domnul preşedinte Iohannis va înţelege, totuşi, de la el de acasă, că pensionarii, părinţii şi bunicii noştri, nu merită să fie panicaţi inutil. Un stat care nu îşi mai plăteşte pensiile este un stat, din punctul meu de vedere, în disoluţie, care trebuie încuiat (...) I-am propus domnului preşedinte şi îi propun şi de la el de acasă, de aici, să facem un exerciţiu practic împreună. Să aleagă orice colţ din ţara asta, să mergem în localitatea respectivă, să mergem în casă la pensionari sau poate chiar la un pensionar singur şi să îl întrebăm dacă pensia lui este mică şi ne va spune cu siguranţă că este mică, pentru că pensiile în România încă sunt mici în marea lor majoritate şi avem foarte mult de lucru aici. Şi domnul preşedinte să le spună, cu sarcasmul dumnealui, că de mâine nu o să o mai plătim nici pe aia. Tare aş vrea să accepte această provocare şi să facem acest exerciţiu. Eu cred în continuare că pensionarii nu merită acest tratament. Cred că pensiile în România sunt încă mici, mai avem foarte de lucru la ele, însă trebuie să spun ce mi-am promis în campania electorală din 2016, şi anume dublarea valorii punctului de pensie se va întâmpla", a afirmat ministrul Muncii.

Acesta a adăugat că şi alţi politicieni, printre care şi deputatul liberal Raluca Turcan, au lansat afirmaţii "şocante" legate de pensii de la tribuna Parlamentului şi a mai arătat că "acest tip de declaraţii iresponsabile trebuie să înceteze".