Peste 2000 de militari români, puși la dispoziție pentru operațiuni în afara țării!

CSAT a aprobat ca aproape 2.800 de militari şi civili să poată fi puşi la dispoziţie de România pentru operaţii în afara ţării în 2018, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că au mai fost stabilite un număr de militari şi unul de civili care sunt în aşteptare pe teritoriul naţional şi care, în cazul unei crize, pot fi alocaţi suplimentar

CSAT a aprobat ca aproape 2.800 de militari şi civili să poată fi puşi la dispoziţie de România pentru operaţii în afara ţării în 2018, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că au mai fost stabilite un număr de militari şi unul de civili care sunt în aşteptare pe teritoriul naţional şi care, în cazul unei crize, pot fi alocaţi suplimentar.

CSAT a aprobat, în şedinţa de marţi, forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2018.

”Avem un număr maximal de 1.793 de persoane, militari şi civili, care pot participa la misiuni externe din partea MApN şi 971 care pot participa din partea MAI”, a anunţat preşedintele Iohannis, la finalul şedinţei.

El a subliniat că aceste numere reprezintă cotele maxime.

”În realitate, acum nu sunt atâtea persoane angajate şi probabil nu vor fi nici în 2018, dar cu toţii am văzut că situaţiile se pot schimba de la o zi la alta şi vrem să fim asiguraţi că dispunem de o marjă confortabilă de a aloca un număr suplimentar de oameni pentru aceste misiuni”, a explicat preşedintele.

”În afară de aceste maxime, au mai fost stabilite pentru fiecarte în parte un număr de militari şi de civili care sunt în aşteptare pe teritoriul naţional şi care, în cazul unei crize, pot fi alocaţi suplimentar”, a mai precizat şeful statului.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri