- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Peste 500 de persoane cu dizabilităţi, cu studii superioare și fără, au fost selectate pentru angajare la Bursa locurilor de muncă ce a fost organizată, luni, la nivel naţional.
Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost marcată, luni, de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS), în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD), prin organizarea, la nivel naţional, a unor evenimente pentru conectarea persoanelor cu dizabilităţi la oportunităţile de angajare de pe piaţa muncii, precum şi activităţi specifice bursei locurilor de muncă.
Acţiunile derulate s-au desfăşurat sub deviza „Pot ce poţi şi tu! Angajează-mă!”.
La evenimentele organizate la nivel naţional, luni, au fost oferite 2.792 de locuri de muncă, dintre care 2.411 destinate persoanelor cu dizabilităţi.
Astfel, 362 de agenţi economici au oferit locuri de muncă în domenii precum: comerţ, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea autovehiculelor de transport, construcţii de clădiri, fabricarea de mobilă, industria alimentară.
„Din totalul celor 1.523 de persoane participante la această acţiune, 1.292 au fost persoane cu dizabilităţi. La această acţiune organizată la nivel naţional de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, au fost selectate în vederea încadrării 570 de persoane, dintre care 509 din categoria persoanelor cu dizabilităţi", scrie în comunicat.
Persoanele fără studii superioare au fost selectate în vederea încadrării în muncă în meserii precum: muncitor necalificat, ucenic, ambalator manual, manipulant marfă, confecţioner asamblor articole textile, lăcătuş mecanic etc.
Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite locuri de muncă în meserii precum: economist, arhivist, asistent manager, asistent social, inginer, psiholog.
Pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, dar mai ales pentru a face mai uşoară integrarea acestora pe piaţa muncii, pe lângă serviciile de consiliere, orientare şi reconversie profesională, inclusiv evaluarea gratuită a abilităţilor şi competenţelor profesionale, ANOFM acordă subvenţii, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează în muncă persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată.
Condiția pentru acordarea acestei subvenții este aceea de menținere a persoanelor cu dizabilități în activitate cel puţin 18 luni de la data angajării.
Subvenţia lunară este de 2.250 de lei pentru fiecare persoană cu dizabilităţi încadrată în muncă.
Cadou neașteptat pentru români! Vom avea două zile libere în plus în perioada sărbătorilor de iarnă... Scandalul de la Maternitatea Giuleşti se extinde! Ies la iveală probleme grave din mai multe maternități din București...