Antena Căutare

Peste 500.000 de pensionari nu vor mai plăti contribuţii la asigurările de sănătate

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, potrivit căreia peste 500.000 de pensionari nu vor mai plăti contribuţii la asigurările de sănătate

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, potrivit căreia peste 500.000 de pensionari nu vor mai plăti contribuţii la asigurările de sănătate.

"Este vorba de punerea în concordanţă a noului Cod fiscal cu Legea Sănătăţii. Ca urmare a creşterii punctului de pensie la 872 de lei se punea problema scutirii, preluării impozitării pentru serviciile de sănătate sub cifra nou-indicată, de 872 de lei. Vechea prevedere considera că pensiile care sunt sub punctul de pensie de 740 de lei sunt scutite la contribuţiile de sănătate", a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Potrivit acestuia, de prevederile ordonanţei vor beneficia 508.000 de persoane care nu vor plăti contribuţia de sănătate, anunță Mediafax.

Suciu a mai spus că o altă prevedere a ordonanţei prevede scurtarea termenului în care un asigurat îşi poatre schimba medicul de familie de la 6 luni, în anumite constrângeri evidente.

Cum va fi vremea în acest weekend. Află dacă vom scăpa de ploi și vântul puternic... Ultima oră! Restricții de circulație pe drumurile din Dobrogea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x