Antena Căutare

Piratii internetului castiga si 500 de lei pe zi din vanzarea de chilipiruri digitale

Piratii din Caraibe s-au mutat pe internet. Batalia se poarta online. Filme de Oscar, muzica noua sau programe sofisticate vandute la preturi de nimic. Sunt ofertele bomba cu care piratii internetului incearca sa vanda o marfa care nu le apartine. Clienti pentru astfel de chilipiruri digitale sunt cu sutele, iar profitul piratilor online este absolut fabulos. Numai ca astfel de afaceri nu sunt nici pe departe legale, iar negustorii risca ani grei de inchisoare.

Pretul unui film piratat este de pana la sase lei. Negustorul digital ia acesti bani pentru o marfa care de fapt nu-i apartine. Cu un singur click, omul castiga bani seriosi din munca altora.

Iar amatori sunt cu sutele. Chiar piratul marturiseste ca nu mai face fata comenzilor: “Eu tot timpul am clienti! Eu nu fac la oricine in primul rand, eu am selectati clientii”.
Are o afacere in toata regula, cu metode de fidelizare a clientilor bine puse la punct: zece DVD-uri costa numai 50 de lei.

Vanzarea unui singur DVD ii aduce piratului un profit de cinci lei si asta daca pune pe el doar filme. Daca vorbim despre jocuri sau despre programe complexe. un astfel de disc poate sa coste si 50 de lei.

Un astfel de pirat al internetului poate sa vanda si 100 de DVD-uri intr-o zi. Raportat la cel mai ieftin, un calcul simplu arata ca in buzunarul lui intra cel putin 500 de lei. Oricat de profitabila ar fi aceasta afacere, este ilegala. Politia prinde aproape in fiecare saptamana cate o grupare de pirati ai internetului.

Vanzarea ilegala de DVD-uri cu filme sau programe pentru calculator nu este singura activitate interzisa a piratilor. Sunt multe cazuri in care politia a gasit in casele lor si adevarate fabrici de clonat carduri.

“Legea interzice reproducerea unor opere fara consimtamantul autorului si ulterior, cu atat mai mult cu cat ele sunt valorificate intr-un interes comercial legea prevede si o serie de circumstante agravante in acest sens”, declara Aurel Dobre, seful serviciului de combatere a fraudelor din regimul proprietatii intelectuale Iar pedeapsa poate sa ajuga si pana la 15 ani de inchisoare.

Loc de veci cu pret de garsoniera: Un cavou dintr-un cimitir iesean costa 25.000 de euro... Observator Special: Parcagiii din Capitala pot castiga zeci de mii de lei lunar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x