- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Mai multe străzi din Capitală au fost inundate, în urma ploilor abundente, angajaţii ApaNova intervenind în zonele afectate. De asemenea, în prima parte a zilei au fost înregistrate 153 de solicitări pentru intervenţie.
Primarul Gabriela Firea a solicitat RATB să suplimenteze mijloacele de transport în comun aflate pe traseu, astfel încât călătorii să nu aştepte foarte mult timp în staţii, în ploaie.
”S-au înregistrat acumulări de apă în cinci sectoare ale Capitalei, şi anume: şapte străzi în sectorul 1, cinci străzi în sectorul 2, patru străzi în sectorul 3, în sectorul 4 sunt două artere inundate, iar în sectorul 6, opt străzi. Am solicitat ApaNova să intervină de urgenţă în toate aceste zone, pentru eliminarea acumulărilor de apă, cu toate echipele de intervenţie.
Am cerut şi reprezentanţilor Administraţiei Străzilor să aibă echipele de intervenţie pe teren 24 de ore din 24, astfel încât să poată rezolva cât mai rapid defecţiunile apărute la sistemul de semaforizare. De asemenea, RATB trebuie să îşi suplimenteze mijloacele de transport în comun aflate pe traseu, astfel încât călătorii să nu aştepte foarte mult timp în staţii, în ploaie. Operatorii de salubritate din toate sectoarele Capitalei trebuie să fie în teren pentru degajarea de urgenţă a eventualelor deşeuri vegetale acumulate la gurile de scurgere şi la rigole", spune Firea, într-un comunicat de presă transmis de Primărie.
Reprezentanţii ApaNova au declarat că în prezent sunt în teren echipe cu 15 hidrocurăţitoare şi cinci autoutilitare. Până luni după-amiază, au fost înregistrate 153 de solicitări pentru intervenţie, aproximativ 100 dintre acestea fiind deja soluţionate, iar celelalte fiind în curs de soluţionare.
Potrivit ApaNova, "volumul undei de viitură tranzitate prin sistemul de canalizare înregistrat la ora 16.00 era de circa 5 mil. mc, iar debitul maxim de circa 125 mc/s, în condiţiile în care debitul Oltului (media anuală) este de 119 mc/s”.
Meteorologii au emis, luni, o avertizare cod portocaliu de furtuni pentru municipiul Bucureşti, 15 judeţe din ţară şi pentru zona de munte din alte patru, fiind vizate ploi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. Cantităţile de precipitaţii pot să depăşească 90 de litri pe metru pătrat, îndeosebi în judeţele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeş şi Vâlcea. Avertizarea meteorologilor este valabilă până marţi, la ora 10.00