Astfel, in timpul unui program de stiri CBC, Tom Flanagan, un consilier al prim-ministrului canadian Stepher Harper, a cerut asasinarea lui Julian Assange.
Controversata reprezentanta a conservatorilor americani, Sarah Palin, a spus ca Julian Assange trebuie vanat precum un terorist.
Fostul presedinte american Bill Clinton a spus ca fondatorul WikiLeaks este un infractor care nu va scapa de legea americana. De asemenea, Clinton a declarat pentru Associated Press ca multi isi vor pierde vietile din cauza informatiilor publicate de site, si „mult mai multi isi vor pierde slujbele".
Mike Huckabee, presedintele republicanilor, a declarat ca persoana care este responsabila de scurgerile de informatii ar trebui sa primeasca pedeapsa cu moartea.
„Oricine din guvernul nostru care a permis aceste scurgeri de informatii este vinovat de tradare si cred ca orice pedeapsa este prea blanda, in afara de executie", a spus Huckabee, citat de ziarul Politico.
KT McFarland, un fost oficial de la Pentagon a declarat ca soldatul Bradley Manning (care a spus ca este sursa WikiLeaks) ar trebui sa fie executat, in timp ce site-ul Wikileaks ar trebui declarat o organizatie terorista.
Interpol-ul emite mandat international de arestare pe numele fondatorului WikiLeaks
Marti, Interpol a emis un mandat de arestare international (notita rosie) pe numele fondatorului WikiLeaks, Julian Assange. El este cautat de justitia suedeza in cadrul unei anchete pentru "viol si agresiune sexuala", a declarat o purtatoare de cuvant a Interpol.
Assange nu a fost retinut pentru ca nu se afla in Suedia, el profitand pana acum de lipsa unui mandat de arestare pentru a parasi tara. Fondatorul Wikileaks a negat acuzatiile si a declarat ca relatiile pe care le-a avut cu cele doua femei au fost consensuale. In momentul in care Suedia si-a anuntat intentia de a-l aresta, liderul WikiLeaks se afla la Londra, dar locul unde se afla nu este cunoscut in prezent.
Interpol a primit pe 20 noiembrie "cererea de emitere a mandatului de arestare cu scopul extradarii" trimisa de Suedia, a precizat purtatoarea de cuvant a Interpolului. Prin urmare, "notitele rosii" care dispun arestarea lui Assange au fost difuzate de Interpol politiilor din cele 188 de tari afiliate.
Apelul impotriva mandatului de arestare emis pe numele fondatorului WiKileaks, Julian Assange, a fost respins, miercurea trecuta, de o curte suedeza, potrivit AFP. "Curtea de Apel are opinii diferite, in anumite puncte, de cele ale tribunalului de prima instanta insa considera ca exista motive pentru a cere arestarea lui", se arata in comunicatul Curtii de Apel din Svea.
Pe numele australianului Julian Assange, in varsta de 39 de ani, a fost emis saptamana trecuta un mandat de arestare international pentru viol si agresiune sexuala care ar fi fost comise in Suedia in august. Ultima alternativa a lui Assange este acum demersul la Curtea suprema.
WikiLeaks este un site specializat in dezvaluirea documentelor secrete. Julian Assange a devenit cunoscut in anul 2006 ca fondator al site-ului Wikileaks. Anul acesta a facut publice 600.000 de documente secrete despre razboaiele din Irak si Afganistan. Potrivit documentelor, trupele de mentinere a pacii ar fi vinovate de crime de razboi.
Duminica, 28 noiembrie, WikiLeaks a inceput sa publice aproximativ 251.000 de mesaje ale diplomatiei americane, lucru care a infuriat Washingtonul si stanjenit mai multe guverne.
Doi directori RATB demisi, dupa ce linia tramvaiului 41 a fost blocata din cauza ghetii... Statuia regelui Carol I din Piata Revolutiei, vandalizata de 1 Decembrie...