Astfel, un concediu la malul Mării Negre poate depăşi lejer 1.000 de euro. Însă sunt aşteptaţi din ce în ce mai mulţi turişti.
Maşini burduşite cu zeci de bagaje, genţi de plajă şi trollere încărcate cu. chef de distracţie, dar şi de relaxare. Oamenii nu ţin cont de pandemie. E o altă vară în care marea. îi cheamă la ea. Jumătatea lunii lui Cuptor a adus, însă, şi majorarea tuturor preţurilor.
„Este o diferenţă cu 10% peste. Tariful ajunge pe zi, vorbim cu mic dejun şi sezlongul oferit gratuit pe plajă, cam 400 de lei”, a spus managerul unui hotel de trei stele din stațiunea Mamaia.
Dacă urcăm spre nord, dar şi spre un alt confort, preţul devine şi mai piperat.
„Nu am mai venit, pe litoralul românesc e primul an. +4.50 Noi am plătit pe 6 nopţi. 2700 aproximativ” și „Cam mari faţă de alte ţări. 1450 cazare cu mic dejun, 3 nopţi”, au comentat doi turiști.
Majorarea tarifelor, spun hotelierii, sunt stabilite încă de anul trecut prin agenţiile de turism şi nu au legătură cu acest sezon. atipic.
„Este normal ca preţurile să se alinieze în funcţie de cerere. Este clar că de fiecare dată, cererea este cea care a reglat oferta litoralului”, a explicat Cristian Bărhălescu, agent de turism.
Odată cu creşterea preţurilor, s-a amplificat însă şi discomfortul turiştilor. Ţărmul mării e din nou sufocat de tone de alge.
În ciuda preţurilor, abia de acum se aşteaptă înregistrări record de turişti pe litoral. Începând cu acest weekend, multe dintre unităţile de cazare au gradul de ocupare de 100% pentru toată vară. Staţiunile Mamaia şi Vama Veche rămân în topul preferinţelor.