- Serialul "Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN" are premiera pe 9 ianuarie. Sezonul 2 "Iubire cu parfum de lavandă" revine din 10 ianuarie! Rămâi pe Antena 1
- MAREA PREMIERĂ POWER COUPLE, SEZONUL 1! Vezi cele mai noi episoade din 13 ianuarie, de la 20:30, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Armata Română a început deja să ridice un spital mobil, chiar în curtea Institutului de Geriatrie „Ana Aslan”, iar unitatea ar urma să fie funcțională în doar cinci zile. Aici vor ajunge, însă, pacienții infectați cu noul coronavirus, în forme ușoare ori medii.
Militarii Armatei Române au adus deja mai multe utilaje grele în incinta Spitalului „Ana Aslan”, pentru montarea spitalului mobil. Ulterior, va avea loc mutarea propriu-zisă și echiparea cu aparatura necesară. Urmează apoi certificarea și autorizarea de către Ministerul Sănătății.
Spitalul armatei va avea unităţi de triere epidemiologice, radiologie, laborator, medicină preventivă, vor fi zone de sterilizare si decontaminare speciale.
Spitalul va fi racordat la utilităţi si va funcţiona ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu COVID-19.
Aici va lucra personal medical militar, în cooperare cu un spital de Boli Infecțioase.
Medic infectat cu coronavirus filmat pe holurile spitalului. Acesta trebuia să fie acasă, izolat
Un astfel de spital mobil a mai fost instalat și în 2015, tot în curtea Institutului „Ana Aslan”.
Numărul persoanelor aflate la Terapie Intensivă a crescut în România
Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.
La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste, din care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sfaturi de sănătate: Ce și cât mâncăm în izolare... Un poliţist de frontieră din Mehedinţi s-a împuşcat mortal în cap cu arma din dotare...