Live acum
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Purtarea măştii în aer liber, în parcuri sau în zonele aglomerate, poate deveni obligatorie în București. Primele declarații

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat, întrebată despre posibilitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise, în zonele aglomerate, că se va sfătui cu cei din Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu virusologii, respectiv epidemiologii.

Purtarea măştii în aer liber, în parcuri sau în zonele aglomerate, poate deveni obligatorie în București

pixabay.com

„Deocamdată e valabilă purtarea măştii în birouri, muzee, în mijloacele de transport în comun. Cu siguranţă vom merge în Comiterul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi ne vom sfătui cu virusologii, infecţioniştii şi cred că trebuie să fim sprijiniţi cu informaţii astfel să ştim dacă masca trebuie purtată şi în exterior, acolo unde distanţa fizică nu e respectată. Eu o port şi în exterior, dacă sunt multe persoane la o distanţă mică”, a afirmat Gabriela Firea, întrebată despre subiect într-o conferinţă de presă susţinută marţi la sediul PSD.

Purtarea măştii în aer liber, în parcuri sau în zonele aglomerate, poate deveni obligatorie în București. Primele declarații

*Gabriela Firea, primar general al Capitalei; Foto: news.ro

Obligativitatea purtării măștii în aer liber, analizată în Capitală

Premierul Ludovic Orban a anunţat marţi că obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise va fi luată la nivel local, iar măsura va fi aplicată pentru anumite tipuri de activităţi şi în zonele foarte aglomerate. El a mai precizat că purtarea măştii ar putea fi obligatorie şi în pieţe, târguri sau în zona fabricilor, unde oamenii aşteaptă mijloacele de transport în comun.

Citește și: Masca devine obligatorie pe stradă și în România. Județul Argeș, primul care impune această măsură

Şeful Executivului a fost întrebat şi dacă în Bucureşti ar putea fi implementată măsura purtării măştii.

“Cu siguranţă sunt anumite zone unde există aglomeraţie, asta va analiza Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul municipiului Bucureşti va face astfel de decizii”, a declarat Orban.

Recomandari