Live acumXtra Night Show
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Raed Arafat arată românilor cum pot reduce la 1,5% riscul de infectare cu Covid-19, când ies din casă! "Pentru cei care nu înteleg"

Raed Arafat a arătat românilor cum pot reduce la minimum posibilitatea de infectare cu Covid-19, prin simpla purtarea a măștii. Graficul prezentat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență arată că riscul de infectare scade la 1,5%, dacă atât persoana infectată, cât și cea neinfectată își acoperă nasul și gura în spațiile închise.

Cum pot reduce la 1,5% riscul de infectare cu Covid-19

Facebook/Raed Arafat

Graficul a fost postat pe pagina sa de Facebook, alături de un mesaj adresat românilor: „Pentru cei care nu înțeleg de ce trebuie să poarte mască sau ceva cu care să acopere nasul și gura”, a scris Raed Arafat pe rețeaua de socializare.

Raed Arafat arată românilor cum pot reduce la 1,5% riscul de infectare cu Covid-19, când ies din casă! "Pentru cei care nu înteleg"

Citește și: 30 de măști oferite gratis pentru fiecare cetățean român. În ce condiții ar putea fi acordate de Ministerul Sănătății

Cum reduci la minimum riscul de infectare cu Covid-19 când ieși din casă

Fotografia arată că dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare a unei alte persoane este de 70%, chiar dacă aceasta din urmă poartă un astfel de echipament de protecție. Riscul de infectare scade la minimum, adică la doar 1,5%, dacă atât persoana infectată, cât și cea neinfectată poartă măști de protecție.

„Am pus astăzi pe Facebook o schemă care arată cum se infectează de la persoană la persoană dacă poartă mască persoana care este infectată, dacă poartă mască persoana care nu este infectată și stă lângă o persoană infectată și dacă poartă amândouă persoanele mască. Dacă poartă amândouă persoanele mască, rata de infecție, conform graficului, este de 1,5%, deci ar trebui să ne gândim, pe când dacă poartă mască persoana neinfectată și persoană infectată nu poartă mască rata de infecție poate să ajungă la 70%”, a declarat miercuri Raed Arafat.

Recomandari