Antena Căutare

Record absolut: Anul 2015 intră în istorie din cauza unui fenomen îngrijorător! Specialiştii trag un semnal de alarmă

Temperatura medie globală din primele zece luni ale acestui an a fost cea mai ridicată din istoria măsurătorilor meteorologice, a anunțat National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA - Agenția americană pentru oceane și atmosferă).

Temperatura medie globală din primele zece luni ale acestui an a fost cea mai ridicată din istoria măsurătorilor meteorologice, a anunțat National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA - Agenția americană pentru oceane și atmosferă).

Luna trecută a doborât, de asemenea, recordul pentru cea mai călduroasă lună octombrie înregistrată vreodată, de la începutul măsurătorilor meteorologice în 1880.

Aceste date demonstrează că anul 2015 are mari șanse de a intra în istorie drept cel mai călduros an înregistrat vreodată. Dintre lunile acestui an, doar în ianuarie și aprilie nu au fost depășite recordurile de temperatură.

Până în prezent, în cursul acestui an, temperatura medie la sol și la suprafața oceanului a fost cu 0,86 grade Celsius mai ridicată decât media secolului XX.

"Perioada ianuarie — octombrie a fost cea mai caldă astfel de perioadă din intervalul de timp 1880-2014, depășind precedentul record stabilit anul trecut cu o creștere a temperaturii de 0,12 grade Celsius", conform NOAA.

În ceea ce privește diferitele continente și regiuni geografice, America de Nord a cunoscut cea mai călduroasă lună octombrie din 1963 și până în prezent, în Australia a fost cel mai călduros octombrie din 1910 și până în prezent, iar în Africa nu s-a înregistrat niciodată o lună octombrie mai caldă decât cea de anul acesta.

În schimb, notează NOAA, în câteva părți din America de Sud, Europa de Est și Rusia s-au înregistrat temperaturi mai scăzute față de media obișnuită pentru aceste regiuni.

Curentul cald El Nino, mai puternic în acest an, a contribuit de asemenea la creșterea temperaturilor cu 0,85 grade Celsius peste media secolului trecut, "cel mai ridicat nivel al temperaturilor înregistrat vreodată pentru luna octombrie", conform NOAA.

Sursa: agerpres.ro

Primele imagini de la concertul trupei "Goodbye to Gravity"! Au fost surprinse cu puţin timp înainte de a izbu... Noi informații despre răniții din Colectiv! 45 de persoane rămân internate în Spitalele din Capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x