Antena Căutare

Redeschiderea restaurantelor - o nouă rundă de negocieri! Ce promisiune a făcut premierul: „Să îmi fie iertat”

Premierul Ludovic Orban a dezvăluit că a avut o nouă rundă de consultări cu privire la data redeschiderii restaurantelor.

Redeschiderea restaurantelor - o nouă rundă de negocieri! Ce promisiune a făcut premierul: „Să îmi fie iertat”
Redeschiderea restaurantelor - o nouă rundă de negocieri! Ce promisiune a făcut premierul: „Să îmi fie iertat” | Profimedia

O nouă rundă de consultări cu privire la redeschiderea restaurantelor, aceeași concluzie. Ludovic Orban a declarat vineri că deşi a avut discuţii cu reprezentanţii HoReCa privind posibilitatea deschiderii restaurantelor, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19 o decizie în acest sens a fost amânată.

„Obiectivul nostru este să limităm răspândirea virusului. (...) Ce mai sunt închise? Restaurantele din spaţii închise, unde, să îmi fie iertat, deşi am avut discuţii, din cauza creşterii numărului de cazuri încă mai aşteptăm să luăm această decizie (a deschiderii restaurantelor - n.r.).

Veste nesperată, în lupta cu pandemia. COVID-19 și-a găsit nașul: „Rezultatele sunt interesante, provocatoare şi încurajatoare”

Mai sunt închise competiţiile sportive cu spectatori, evenimentele culturale, teatre, cinematografe în spaţii închise, concerte simfonice, operă, deci astea au rămas sub restricţii, pentru că, în general, ele au fost încadrate cu cel mai mare risc epidemiologic, în zona roşie.

Şi OMS a arătat care sunt tipurile de activităţi, care e evaluarea riscului epidemiologic aferent fiecărei activităţi şi aceste activităţi sunt în zona roşie, cu risc major de transmitere.

Se schimbă regulile de intrare în Grecia! 29 de români și bulgari, depistați pozitiv, la vama Kulata. Ce au anunțat autoritățile elene

Este foarte greu să mai iei o decizie, să dai drumul la relaxare într-un domeniu atâta timp cât noi ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri care ne îngrijorează şi ne determină la o atitudine foarte energică pentru a asigura respectarea regulilor de către toţi actorii instituţionali, atât din mediul public, cât şi din mediul privat”, a spus Orban într-o conferinţă de presă la Prefectura Tulcea, întrebat dacă ne mai putem aştepta ca restaurantele să fie deschise la 15 iulie.

România a depășit 31.000 de îmbolnăviri cu COVID-19

Alte 592 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, după ce cu o zi în urmă România a avut cel mai grav bilanț. Astfel, total cazurilor a ajuns vineri la 31.381 , potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Miercuri, în România au fost raportate 555 de noi cazuri de îmbolnăvire, iar joi, 614, fiind cele mai mari cifre de la începutul pandemiei de COVID-19.

Raed Arafat a dezvăluit lista „activităților interzise”: „Nu mai putem vorbi de libertate individuală”

Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 824.343 de teste.

Restricții drastice pentru români, într-o altă țară europeană! Autoritățile au prelungit alerta... Guvernul promite ajutor pentru românii care vor să meargă în Grecia. Anunțul făcut de Ludovic Orban: „Vom transmite un s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x