Antena Căutare

Referendum familie 2018. Ce înseamnă dacă votezi NU la referendum

Referendum familie 2018. În acest weekend, românii sunt invitați să-și exprime votul cu privire la înlocuirea în Constituție a sintagmei ”între soți”, cu sintagma  "între un bărbat şi o femeie". Ce înseamnă dacă votezi NU la referendum.

Referendum familie 2018. Ce înseamnă dacă votezi NU la referendum Galerie
referendum famile 2018

Referendum familie 2018. În acest weekend, românii sunt invitați să-și exprime votul cu privire la înlocuirea în Constituție a sintagmei ”între soți”, cu sintagma "între un bărbat şi o femeie". Ce înseamnă dacă votezi NU la referendum.

Referendum familie 2018. Referendumul pentru familie, care se va desfăşura pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7.00 – 21.00, are la bază iniţiativă cetăţenească demarată de Coaliţia pentru Familie, prima de după 1989.

Iniţiativa a fost semnată de peste 3 milioane de români și vizează înlocuirea sintagmei "între soţi", după cum scrie, în prezent, la art. 48, alin. (1) al Constituţiei, cu căsătoria liber consimţită "între un bărbat şi o femeie".

Referendum familie 2018. Întrebarea care se pune la vot și la care ar trebui să răspundă cetățenii cu ”da” sau ”nu” va fi: „Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament”.

Motivul pentru care nu a fost inserată întrebarea, explicit, este că Legea nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurea referendumului prevede că întrebarea de pe buletinele de vot trebuie formulată în sensul prevăzut anterior.

Referendum familie 2018. Ce înseamnă dacă votezi NU la referendum

Ce înseamnă dacă votezi NU la referendum Votând NU lăsaţi posibilitatea ca în Parlament, fără consultarea românilor, să fie modificat Codul Civil în sensul că în România să se poată căsători şi una sau mai multe persoane de acelaşi sex.

Votul NU înseamnă că sunteţi de acord ca în constituţie să rămână stipulat că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”

România este una dintre țările europene care nu acordă niciun fel de recunoaștere legală cuplurilor de același sex.

Referendum familie 2018. 13 state europene oficiază căsătorii între persoane de același sex. Alte țări, cum ar fi Bulgaria, Letonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Serbia, Ucraina, Croația, Macedonia, Slovacia și Ungaria, au limitat prin Constituție căsătoriile între persoane de sexe opuse.

Citește și: Ce înseamna dacă votezi DA la referendum!

Referendum familie 2018. Ce înseamnă dacă votezi DA la referendum... Referendum familie 2018. Ce greșeli îți pot aduce amenzi de 5000 lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x