Căutare Live

Reguli noi pentru proprietarii de case. Poliţele obligatorii pentru locuinţe s-ar putea scumpi

Poliţele obligatorii pentru locuinţe s-ar putea scumpi cu câţiva lei. Potrivit unui nou proiect de lege asigurările vor acoperi şI pagubele produse de furtuni. Dar supriză. cine nu va încheia poliţa altminteri obligatorie nu va mai fi sancţionat.

Poliţele obligatorii pentru locuinţe s-ar putea scumpi

În ultimii ani, România s-a confruntat cu fenomene extreme: tornade, furtuni violente sau caniculă. Locuitorii din Deda au văzut ce înseamnă furia naturii.

În luna martie, o rupere de nori a provocat inundaţii în localitatea Brâncoveneşti din Mureş. Casele oamenilor au fost inundate. Cei care aveau asigurare, au primit bani.

Până acum, asigurarea obligatorie a locuinţei includea doar riscuri legate de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. Iar oamenii plăteau 10 sau 20 de euro pe an, în funcţie de materialul din care erau construite casele. Un proiect de lege prevede ca poliţele să includă şi riscurile legate de furtuni. Iar costurile primelor se vor modifica: 50 sau 100 de lei.

Acest risc vine fără o primă suplimentară, daunele cauzate de acest risc pot fi destul de mari şi pot avea un impact destul de mare asupra PAID. S-ar putea să nu fie o problemă pentru PAID să suporte eventualele daune sau s-ar putea ca furtunile să fie mai frecvente.

Priectul prevede ca toate casele din România să fie asigurate, indiferent dacă sunt locuite sau nu. În schimb, proprietarii nu mai sunt amendaţi dacă nu-şi fac.asigurările obligatorii. Acum, sancţiunile ajung la 500 de lei.

Citește și: 5 măsuri de siguranță pentru a-ți proteja casa

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Accident feroviar în județul Timiș. Un bărbat băut a intrat cu mașina într-un tren: „Dumnezeul betivilor” există!...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri