Antena Căutare

Renumitii cultivatori din Lunguletu au ajuns sa-si vanda varza pe nimic

Au ajuns sa fie umiliti pentru munca lor de-o viata. Renumitii cultivatori de varza din Lunguletu, Dambovita, isi vand marfa pe nimic. 15 bani iau pe un kilogram. Cu care nu-si pot cumpara nici jumatate de paine. Pe saracia lor fac insa altii averi. Intermediarii. De la Lunguletu pana la taraba, pretul kilogramului de varza creste si de 16 ori

Agricultorii din Lunguletu se umilesc in fata oricarui strain care intra in piata din sat. Accepta sa-si vanda varza aproape pe degeaba doar ca sa nu ramana cu marfa.

Cum rasare soarele, taranii din Lunguletu vin cu remorcile pline si asteapta ca pe-o minune intermediarii din toate colturile tarii. Stau ore in sir in frig si spera sa apara vreun comerciant mai cu dare de mana. Sa mai puna 50 de bani in plus la kilogramul de varza.

Nu le ies insa socotelile. Si intermediarii isi fac calculele pana la ultimul leu si vin cu pretul stabilit de acasa.

Nu doar intermediarii se imbogatesc pe spatele agricultorilor. Pana si cei care ii ajuta la incarcat si descarcat marfa ies mai in castig decat cei care muncesc cu adevarat.

Doua mii hectare din comuna damboviteana sunt cultivate, in fiecare an, cu varza. Iar productia depaseste 80 de mii de tone anual.

UPDATE! Accident in poligonul din Harman. Un barbat ranit in timp ce testa munitia din dotare a decedat... Observator special: Junk food, mancarea "boala" curata!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x