Revoltător de-a dreptul! Unor elevi de clasa a IV-a din România li s-a cerut să citească o carte în care este descrisă detaliat o tentativă de sinucidere

Că școala din România are multe carențe, suntem din ce în ce mai conștienți. Din păcate, nici profesorii din învățământul primar, gimnazial, liceal sau universitar nu încearcă să schimbe sistemul. Desigur, fără câteva excepții, care pot fi cu ușurință identificate și numărate.

De curând, pe un grup de Facebook, „Părinții vor schimbare”, mămica unei fetițe de clasa a IV-a le-a cerut sfatul celorlalți părinți. Fetița ei a avut de citit în vacanță o carte în care este descrisă detaliat o tentativă de sinucidere. Românca s-a întrebat și i-a întrebat pe alții dacă acest lucru nu e anormal, mai ales că micuții din ciclul primar sunt foarte ușor influențabili.

Cum era și de așteptat, și ceilalți părinți s-au revoltat și au sfătuit-o pe femeie să aibă o discuție serioasă cu învățătoarea și să ia de urgență legătura cu un psiholog și cu directorul școlii. Nu au fost făcute publice numele instituției și al dascălului.

Cartea în cauză este scrisă de un autor francez: „Piciul” de Alphonse Daudet. Autorul francez descrie, printre altele, tentativa de sinucidere al lui Daniel, unul dintre fiii familiei Eyssette. După o neînțelegere cauzată de niște scrisori de dragoste, tânărul este dat afară din școala în care preda. Disperat, băiatul dorește să se sinucidă, dar este oprit la timp de părintele Germaine. După ce acesta îi dă niște bani Piciului, Daniel decide să- și caute fratele care între timp se mutase la Paris.

Ultimele știri