REVOLTĂTOR! Un hotel pentru care Ministerul Educației a cheltuit O AVERE a ajuns o adevărată GHENĂ - FOTO

Un hotel din Arad care a fost construit de Ministerul Educaţiei Naționale (MEN) cu un buget de peste 8 milioane de lei, dar care a fost abandonat în urmă cu șase ani, chiar înainte de inaugurare, a devenit un loc plin de gunoaie, spre nemulţumirea locuitorilor din centrul oraşului.

Un hotel din Arad care a fost construit de Ministerul Educaţiei Naționale (MEN) cu un buget de peste 8 milioane de lei, dar care a fost abandonat în urmă cu șase ani, chiar înainte de inaugurare, a devenit un loc plin de gunoaie, spre nemulţumirea locuitorilor din centrul oraşului.

Ministerul Educaţiei a finanţat construirea acestui hotel pentru Clubul Sportiv Şcolar „Gloria" Arad, clădirea fiind aproape finalizată până în 2012, când a fost sistată finanţarea din cauza lipsei resurselor bugetare.

Au fost investiţi aproximativ 8.200.000 de lei în clădirea cu o capacitate de cazare de o sută de locuri, o cantină ce poate deservi 200 de persoane, o sală de conferinţe, subsol cu săli de sport, dar şi terenuri sportive exterioare. Pentru finalizarea proiectului mai trebuiau executate unele lucrări interioare de finisaj şi utilarea clădirii.

Hotelul, aflat în centrul oraşului Arad, lângă Parcul Reconcilierii Româno-Ungare, a rămas abandonat din 2012, iar locul a atras oameni ai străzii, care s-au adăpostit în tufişurile şi halele din curte sau chiar la intrările în clădire, unde s-au adunat cantităţi mari de gunoaie.

Pereţii exteriori zugrăviţi ai hotelului au fost mâzgăliţi cu vopsea, oamenii străzii au produs unele distrugeri, iar mizeria care persistă în zonă de mai mulţi ani a atras nemulţumirea locuitorilor.

„Este un focar de infecţie în centrul istoric al oraşului, este o ruşine! Au dărâmat gardul de la hotel şi dorm aici noaptea oameni fără casă, care se îmbată şi fac gălăgie. Clădirea e gata de mulţi ani şi nu fac nimic cu ea, au abandonat-o, în loc să facă o şcoală, un spital, orice, că e păcat de banii băgaţi aici", a spus o localnică din vecinătatea imobilului, potrivit News.ro.

Directorul Clubului Sportiv Şcolar „Gloria", Ioan Coste, a declarat pentru News.ro că nu are nicio autoritate asupra gestiunii imobilului până când acesta nu este finalizat şi preluat cu acte de la Ministerul Educaţiei.

„Nici nu avem cheile de acolo, pentru că încă nu avem în administrare acest hotel. Din păcate, nu au mai fost bani pentru finalizarea lucrărilor, deşi nu ar mai fi mult de lucru în interior. Probabil acum investiţiile vor fi ceva mai mari, pentru că au trecut totuşi nişte ani şi s-au mai produs distrugeri. Există promisiuni de la minister că vor fi alocaţi aproximativ 2,5 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor, dar nu ştim dacă toţi banii vor veni anul viitor sau va fi o finanţare pe mai mulţi ani", a spus Ioan Coste.

Directorul a afirmat că hotelul ar fi util, în condiţiile în care clubul nu are unde caza delegaţiile de sportivi.

„Există capacitate mare de cazare, iar aici am putea caza inclusiv tineri din satele judeţului. Noi de mulţi ani nu mai putem căuta talente la ţară, pentru că nu avem unde să cazăm copiii la Arad, dar dacă ar fi deschis hotelul, am putea face din nou selecţie la sate pentru toate sporturile. E greu să găseşti talente dacă nu oferi anumite condiţii copiilor", a spus Ioan Coste.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad au declarat pentru News.ro că finalizarea lucrărilor va fi licitată din nou, în condiţiile în care, între timp, firma care făcuse lucrările până în 2012 a intrat în faliment.

Cel mai devreme, dacă ministerul va aloca fondurile necesare, lucrările vor putea reluate la jumătatea anului 2019.

Ultimele știri