Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la cutite

DOLIU! Unul dintre liderii Revoluției din decembrie 1989 a murit SINGUR, la 69 de ani

Revoluționarul Nicolae Dumitru Vlădulescu, care a condus mișcarea revoluționară din Reșița, în decembrie 1989, a murit, luni după-amiază, în locuinţa sa din cartierul reşiţean Doman, la vârsta de 69 de ani.

Revoluționarul Nicolae Dumitru Vlădulescu, care a condus mișcarea revoluționară din Reșița, în decembrie 1989, a murit, luni după-amiază, în locuinţa sa din cartierul reşiţean Doman, la vârsta de 69 de ani.

El avea afecțiuni cardiace și neurologice și a fost găsit decedat în locuința sa din localitatea Doman, unde stătea singur.

Nicolae Dumitru Vlădulescu a fost liderul mişcării revoluţionare din 21 şi 22 Decembrie 1989 de la Reşiţa.

După decembrie 1989, Nicolae Dumitru Vlădulescu a îndeplinit mai multe funcții politice în organele de conducere ale vremii, Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) din Caraş-Severin și apoi membru CPUN pe țară.

În anul 1991, Nicolae Dumitru Vlădulescu a emigrat în Canada, dar a revenit la Reșița în anii 2000.

Originar din localitatea Prilipeţ, artistul plastic Nicolae Dumitru Vlădulescu, Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin, a fost unul dintre puţinii pictori români care a intrat în circuitul internaţional al artei. Tablourile sale sunt expuse permanent la Soho Gallery din New York şi s-au aflat de-a lungul timpului la International Art Show Berlin (1985) sau în expoziţia itinerantă din Europa, ce a inclus ţări precum Franţa, Germania sau Austria.

El s-a implicat în arta plastică și și-a expus lucrările în mai multe galerii celebre de peste Ocean, dar a fost și poet, membru al Uniunii Scriitorilor, potrivit libertatea.ro.

Mai târziu, în 2008, Vlădulescu a devenit managerul Teatrului de Vest Reşiţa, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2017.

Recomandari