Antena Căutare

DOLIU! Unul dintre liderii Revoluției din decembrie 1989 a murit SINGUR, la 69 de ani

Revoluționarul Nicolae Dumitru Vlădulescu, care a condus mișcarea revoluționară din Reșița, în decembrie 1989, a murit, luni după-amiază, în locuinţa sa din cartierul reşiţean Doman, la vârsta de 69 de ani.

Revoluționarul Nicolae Dumitru Vlădulescu, care a condus mișcarea revoluționară din Reșița, în decembrie 1989, a murit, luni după-amiază, în locuinţa sa din cartierul reşiţean Doman, la vârsta de 69 de ani.

El avea afecțiuni cardiace și neurologice și a fost găsit decedat în locuința sa din localitatea Doman, unde stătea singur.

Nicolae Dumitru Vlădulescu a fost liderul mişcării revoluţionare din 21 şi 22 Decembrie 1989 de la Reşiţa.

După decembrie 1989, Nicolae Dumitru Vlădulescu a îndeplinit mai multe funcții politice în organele de conducere ale vremii, Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) din Caraş-Severin și apoi membru CPUN pe țară.

În anul 1991, Nicolae Dumitru Vlădulescu a emigrat în Canada, dar a revenit la Reșița în anii 2000.

Originar din localitatea Prilipeţ, artistul plastic Nicolae Dumitru Vlădulescu, Cetăţean de Onoare al judeţului Caraş-Severin, a fost unul dintre puţinii pictori români care a intrat în circuitul internaţional al artei. Tablourile sale sunt expuse permanent la Soho Gallery din New York şi s-au aflat de-a lungul timpului la International Art Show Berlin (1985) sau în expoziţia itinerantă din Europa, ce a inclus ţări precum Franţa, Germania sau Austria.

El s-a implicat în arta plastică și și-a expus lucrările în mai multe galerii celebre de peste Ocean, dar a fost și poet, membru al Uniunii Scriitorilor, potrivit libertatea.ro.

Mai târziu, în 2008, Vlădulescu a devenit managerul Teatrului de Vest Reşiţa, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2017.

Vești senzaționale pentru mii de români! Lor ar putea să le achite statul ratele pentru locuințe... COLECTIV, TREI ANI. Cele 65 de vieți furate, comemorate prin Marșul Chitarelor. Vor fi aprinse torțe pentru fiecare vict...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x