Căutare Live

Amendă uriașă de la ANAF pentru un român care muncește legal în străinătate

Notificarea ANAF către un român care munceşte în Islanda a devenit virală pe Internet! Tânărul a fost ameninţat cu o amendă pentru că nu a plătit impozit pentru banii câştigaţi legal la muncă în străinătate. Numai că pentru a-şi rezolva problema birocratică din România bărbatul a fost obligat să demisioneze de la locul de muncă pe care îl avea în Islanda.

Notificarea ANAF către un român care munceşte în Islanda a devenit virală pe Internet! Tânărul a fost ameninţat cu o amendă pentru că nu a plătit impozit pentru banii câştigaţi legal la muncă în străinătate. Numai că pentru a-şi rezolva problema birocratică din România bărbatul a fost obligat să demisioneze de la locul de muncă pe care îl avea în Islanda.

Mihaita Paduraru, un tânăr de 22 de ani, a primit scrisoarea de la ANAF în timp ce era în concediu la Vaslui. A mers imediat la direcţia de taxe şi impozite să lămurească ce are de plătit.

Tânărul lucra de doi ani ca bucătar într-un hotel de lux islandez."Eu muncesc, platesc taxe, sunt inregistrat, totul corect", explică bărbatul.

După ce a postat pe Facebook scrisoarea primită de la ANAF, tânărul a aflat că nu este singurul cu această problemă. Numai în acest an peste 50 de vasluieni care lucrează în străinătate au primit notificări de la ANAF că au de plătit impozite pe banii câştigaţi acolo.

Pentru a evita dubla impozitare atât în ţara de "adopţie", cât şi în ţara de origine, românii care pleacă mai mult de 180 de zile din ţară trebuie să depună o hartie în care declară ca îşi schimbă rezidenţa fiscală.

Pentru că nu îi ajungea timpul să-şi rezolve problema birocratică, tânărul şi-a anunţat angajatorul din Islanda că mai are nevoie de câteva zile libere.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Amenzile pentru o călătorie fără bilet în București, triplate! Anunțul drastic făcut de autorități...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri