Antena Căutare

Explozie de cazuri de coronavirus în România. Ce se întâmplă după ce bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 28 și se activează scenariul al doilea

Alte trei cazuri de coronavirus au fost confirmate în România, marți seară, numărul persoanelor infectate ajungând la 28. În această situație, România intră în al doilea scenariu de răspuns la coronavirus. 

Explozie de cazuri de coronavirus în România. Ce se întâmplă după ce bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 28 și se activează scenariul al doilea
Ce se întâmplă după ce bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 28 și se activează scenariul al doilea

Trei persoane din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara, care se aflau în carantină la Arad, au fost depistate cu noul tip de coronavirus. Acum, bilanțul a ajuns la 28 de persoane infectate, motiv pentru care România intră în al doilea scenariu de răspuns la coronavirus.

”Scenariul 2 este o fază de transmitere sporadică în comunicate, deci suntem departe de ceea ce se întâmplă în Italia, Germania, Franța sau Spania”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.

O femeie însărcinată, printre cele opt persoane diagnosticate cu noul tip de coronavirus. Cine sunt celelalte persoane infectate

Conform autorităților, scenariul al doilea vizează îmbolnăvirea între 26 și 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 101 și 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmați peste 2.001 de bolnavi cu noul tip de virus.

”Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacți. Ne așteptăm la secții separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne așteptăm la limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niște boli cronice sau intervenții programate. Și ne așteptăm, efectiv, la un control la granița mai accentuat și pentru celelalte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Cine sunt cele trei persoane infectate

Trei noi cazuri de infectare cu Covid-19 au fost confirmate marți seara. Este vorba despre trei pacienți din Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.

Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s-a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla în carantină în Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița și este contact al unei persoane pozitive.

Ei sunt românii infectați cu coronavirus. Ce știm despre cele 25 de persoane testate pozitiv cu COVID-19

Bilanțul ajunge astfel la 28 de cazuri în total, în România, dintre care 5 pacienți au fost declarați vindecați și externați. Astăzi a fost ziua cu cele mai multe cazuri diagnosticate - 11, după cele 8 confirmate în București.

Pericolul din camera copilului. Monitoarele pentru bebeluși îți pot aduce hoții în casă... Vestea bună a serii. Doi pacienţi internaţi cu coronavirus în Timişoara s-au vindecat şi vor fi externaţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x