Antena Căutare

Romanii ar putea avea bancnote cu Ecaterina Teodoroiu sau Regina Maria

Chipurile unor femei celebre din istoria romanilor ar putea ajunge pe bancnote mai repede decat ne asteptam. Proiectul, initiat de o asociatie care lupta pentru egalitatea intre sexe, este pe cale sa se materializeze. Aproximativ 18.000 de persoane vor ca in Romania sa existe bancnote pe care sa apara un chip de femeie.

Ideea este una originala, iar daca proiectul va avea success va fi o premiera absoluta pentru Romania. Pana in prezent doar chipuri de barbati au ajuns pe bancnotele autohtone.

Iar romanii par receptivi la ceva nou. Asa se face ca demersul si-a gasit rapid sustinatori. “Am avansat mult cu proiectul in ultima perioada in sensul in care am primit sprijin din partea romanilor si romancelor interesati de acest demers, avem in acest moment aproximativ 18.400 de semnaturi de la persoane din intreaga tara”, sustine Livia Aninosanu, director de program la Centrul Parteneriat pentru Egalitate.

Insa nu e de ajuns ca romanii sa-si doreasca un chip de femeie pe bancnote. De acest lucru trebuie convinse si autoritatile. Pana la noi decizii din partea oficialilor, tot romanii simplii sunt cei care trebuie sa propuna pe cine vor sa vada pe banii lor. Cei mai multi inclina pentru Regina Maria sau Ecaterina Teodoroiu.

UPDATE! Specialistii au decis: Se reia vaccinarea anti-TBC a nou-nascutilor!... 94 de ani de la Marea Unire: Traiasca 1 Decembrie 1918! Traiasca Romania Dodoloata!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x