Antena Căutare

Românii pot pierde dreptul la pensie! Ce greșeală te poate costa extrem de scump

sInformația momentului pentru români! O simplă greșeală te poate lăsa fără dreptul la pensie, dacă nu respecți anumite condiții. Ce trebuie să faci ca să eviți o asemenea situație?

Informația momentului pentru români! O simplă greșeală te poate lăsa fără dreptul la pensie, dacă nu respecți anumite condiții. Ce trebuie să faci ca să eviți o asemenea situație?

Astfel, în cazul românilor care au decis să iasă mai devreme la pensie, înainte de vârsta prevăzută de lege, nu ma pot solicita cumularea anumitor venitor la pensie, întrucât riscă suspendarea dreptului la pensie.

CE TREBUIE SĂ FACI SĂ NU PIERZI PENSIA

Regula se regăsește în Legea pensiilor și cei care nu respectă aceasăt prevedere riscă să se aleagă cu suspendarea dreptului la pensie din momentul în care cetățenii respectivi au început cumularea pensiei cu alte venituri.

Românii pot pierde dreptul la pensie! Ce greșeală te poate costa extrem de scump

Concret, pe exemple. Astfel, cine s-a pensionat anticipat nu mai poate lucra în baza unui contract de muncă, veniturile salariale neputând fi câștigate în paralel cu pensia anticipată sau parțială. De asemenea, nu se poate cumula salariul dintr-un raport de serviciu cu acest tip de pensie, arată cei de la bugetul.ro.

De exemplu, funcționarul public nu mai poate continua munca și primi și pensie anticipată în același timp.

O tânără de 26 de ani, bătută cu pumnii, de iubitul ei! Cum a fost pedepsit bărbatul... Este oficial! Femeile vor putea să se pensioneze, la cerere, la 65 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x