În toată ţara se sărbătoreşte Ziua Drapelului. În Bucureşti, evenimentul este marcat în piaţa Tricolorului din faţa Cercului Militar Naţional. Ministerul Apărării Naţionale organizează aici o ceremonie publică de înălţare a Drapelului, la care vor participa militari, veterani, dar şi oficiali străini.
Constituția României din 1991 modificată și completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003 prevede că drapelul tricolor este un simbol național, alături de stemă, sigiliu și imn. În forma actuală, Constituția stabilește, prin Articolul 12, că "drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare, începând de la lance: albastru, galben, roșu", potrivit cdep.ro.
Drapelul Național — albastru, galben, roșu — de la lance — a fost decretat, pentru prima dată, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza "Dreptate — Frăție" înscrisă pe el, așa cum arată "Istoria României în date", Ed. Enciclopedică, 2003. El nu a suferit transformări majore de-a lungul istoriei. Doar distribuția culorilor (în materie de proporție și poziție) s-a schimbat într-o anumită măsură.
În unele epoci istorice, drapelul românesc avea cele trei culori dispuse orizontal, cu roșul în partea superioară, galbenul în mijloc și albastrul la bază. De asemenea, proporția culorilor nu a fost aceeași cu cea de acum (33% pentru fiecare culoare). Cele trei culori pot fi identificate pe steaguri datând din vremea lui Mihai Viteazul și chiar Ștefan cel Mare.
BACALAUREAT 2017. Tehnologie de ultimă generație pentru copiat la examene. Elevii sunt invitați să fraudeze Bacalaureatu... Sfârșit de Cireșar „în fierbere”! Vreme caniculară și emoții la maximum pentru absolvenții clasei a XII-a. PROGNOZA METE...