Antena Căutare

Rromii vor avea un muzeu al culturii in Sectorul 6, intr-o cladire de 400.000 de euro

Primul Muzeu al Culturii Rromilor din Romania va fi amplasat in Sectorul 6 al Capitalei. In urmatoarele saptamani se va identifica terenul pe care va fi asezata cladirea modulara in valoare de 400.000 de euro ce va gazdui muzeul.

Reprezentantii administratiei publice locale din Sectorul 6 urmeaza sa gaseasca un teren cu acces la utilitatile publice pe care sa amplaseze muzeul. Acesta va fi deschis cel mai devreme in luna mai.

Cladirea in care va fi amenajat este una modulara, iar constructia ei a costat 400.000 de euro: "Este vorba despre o cladire modulara care se poate atat asambla cat si dezasambla. A mai fost amplasata in Cluj, Iasi, Constanta si Craiova, unde a functionat cateva luni in fiecare oras, insa, fiind vorba de Bucuresti, ne dorim ca acest muzeu sa fie cat mai mult posibil”, a precizat Ciprian Necula, presedintele organizatiei Romano ButiQ.

Banii au fost obtinuti dintr-o finantare europeana. Muzeul se doreste a fi unul high tech, cu holograme, proiectii tehnologice, proiectii video, un muzeu forum din care oamenii sa afle ce sunt cu adevarat rromii, a mai declarat Ciprian Necula, conform Mediafax.

UPDATE! Un elev din Targoviste a murit, dupa ce a fost injunghiat langa scoala... UTIL: Jucarii pentru copii! Stii cum sa le alegi si care i se potrivesc?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x