Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

S-a votat! Mai mulți ani de închisoarea pentru deţinerea sau vânzarea drogurilor

Camera Deputaților a aprobat majorarea pedepsei cu închisoarea pentru cultivarea, fabricarea, vânzarea, deţinerea sau alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept.

Deținerea sau vânzarea de droguri se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani în loc de închisoare de la 2 la 7 ani.

https://pixabay.com/

Potrivit medifax.ro, pedeapsa cu închisoare pentru deţinerea sau vânzarea de droguri s-a majorat până la 10 ani. Legea în vigoare prevede pedeapsă cu închisoarea până la şapte ani.

„Proiectul, care a primit avize favorabile de la Consiliul Economic şi Social şi de la Consiliul Legislativ, modifică şi completează Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi Legea nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare. De asemenea, proiectul majorează pedeapsa (închisoare de la 3 la 10 ani în loc de închisoare de la 2 la 7 ani) pentru cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept”, transmite USR

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul în calitate de for decizional, astfel că acesta va ajunge la preşedintele României pentru promulgare.

„Majorarea pedepselor este prevăzută şi pentru introducerea sau scoaterea din ţară, importul ori exportul de droguri de risc, precum şi pentru persoanele care, cu intenţie, efectuează fără drept operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând că acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisă de lege”, mai transmite USR.

Recomandari