Antena Căutare

Salvarea vine de la Cluj: Un medic reuseste lucruri aproape imposibile cu pacientii sai

Copiii au refuzat dreptul mamei de a trai. Internata la o clinica din Cluj cu o tumora ce i-a afectat intreaga fata, femeia risca acum sa moara daca boala ii va afecta creierul. Pentru ca familia ei a refuzat operatia. O pacienta din Bucuresti, insa, si-a gasit salvarea la Cluj, in ultimul moment, dupa ce, mai bine de un an a fost plimbata prin mai multe spitale din tara.

Unul din cazurile disperate care ajung pe mana medicului Teofil Lung de la Clinica de Chirurgie Maxilo-Faciala din Cluj este cel al unei femei care prezinta o tumora care a s-a extins peste globul ocular, maxilar si fosa nazala. O femeie care vrea sa traiasca, desi are 70 de ani si o tumora care i-a furat chipul.

“Un astfel de caz nu-l opereaza nimeni in lume”, spune medicul. Pentru ca in urma operatiei, femeia va ramane oarba si fara mare parte din fata. Iar protezele de care ar avea nevoie nu se gasesc in Romania. Iar in strainatate sunt prea scumpe pentru buzunarul unui om sarac.

 “Cand omul este in fata mortii va spune ‘Va rog sa ma mai ajutati sa traiesc!’. Dorinta aceasta de a-l ajuta pe aproapele nostru ne impinge pe noi sa facem aceste lucruri aproape imposibile”, spune medicul Teofil Lung.

Pentru femeia din Viseu, Maramures, copiii au decis ca e mai bine sa o duca acasa. Sa moara. O decizie in fata careia un medic nu mai poate face nimic pentru a-si salva pacientul. Cazurile disperate sunt operate numai la insistentele pacientului.

Pentru o alta femeie din Bucuresti, cu tumora pe creier, salvarea a venit tot la Cluj. Din mainile aceluiasi medic. Dupa o interventie fara rezultat la Brasov si luni intregi de chimioterapie in spitale din Capitala.

In cei 40 de ani de cariera medicala, Teofil Lung a facut lucruri imposibile. A operat cu mainile goale, intr-un spital sarac, si a salvat vieti. 3000 de operatii si tot atatea destine in varful unui bisturiu.

“N-am nimic. In afara de vointa si de instrumentar minim. Cu instrumentar putin si cu ajutoare putine, incerc sa suplinesc toate aceste lipsuri”, spune el, manat de un principiu care-l calauzeste din prima zi in care a imbracat halatul alb – “Trebuie sa incerc sa-mi ajut aproapele, ca de asta vine la mine”. Asa ca a ramas in Romania sa salveze vieti. Iar astazi a facut-o din nou.

Biserica Ortodoxa a incercat sa interzica Bisericii Catolice sa oficieze slujbe pentru Sergiu Nicolaescu... Observator Special: Credem si nu cercetam: Milioane de credinciosi cred lucruri pe care Biblia nici macar nu le mentione...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x