Antena Căutare

Sărbătoare importantă pentru toți creștinii! Ce trebuie să faci vineri ca să-ți meargă bine tot ANUL!

Puțini sunt cei care știu că în data de 16 martie, în calendarul ortodox este prăznuit un mare sfânt creștin. Ce trebuie să faci în această zi pentru a-ți merge bine?

Puțini sunt cei care știu că în data de 16 martie, în calendarul ortodox este prăznuit un mare sfânt creștin. Ce trebuie să faci în această zi pentru a-ți merge bine?

În data de 16 martie, calendarul creștin ortodox îl prăznuiește pe Sfântul Mucenic Sabin Egipteanul, un adevărat martir al creștinătății. Credincioșii pot rosti o rugăciune specială pentru a se bucura de protecție din partea acestui sfânt.

Sfântul Sabin Egipteanul a trăit în vremea împaratului Dioclețian (284-305). Era originar din Ermuopole (Egipt). Din cauza persecuțiilor împotriva creștinilor, Sfântul Sabin se va retrage în munți împreună cu alți creștini. Un cerșetor, care primea hrană de la Sfântul Sabin, îl va vinde slujitorilor de idoli, precum a făcut Iuda cu Hristos, pe doi galbeni. A fost dus înaintea tribunalului nelegiuirii cu alti șase creștini. Pentru că nu a lepădat credința în Hristos a fost străpuns cu unghii de fier, ars și apoi înecat într-un râu, luând în acest fel cununa muceniciei.

Rugăciunea Sfântului Mucenic Sabin Egipteanul:

Mucenicul Tau, Doamne Sabin, intru nevointa sa, cununa nestricaciunii a dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta pe chinuitori a invins; zdrobit-a si ale demonilor neputincioasele indrazniri. Pentru rugaciunile lui mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sursa: crestinortodox.ro

Atenție mare! Mii de români sunt înșelați cu ajutorul telefonului mobil. Cum sunt păcăliți oamenii de rând!... E LEGE în VIGOARE! Primești AMENDĂ de 20.000 de lei, dacă nu DISTRUGI această BURUIANĂ!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x