Ne apropiem de sfintele sărbători de Paşte, iar meşterii populari îşi pun din nou în valoare măiestria. Ouăle au fost încondeiate şi îmbrăcate în coliere de mărgele.
Două artiste din Târgu Mureş le-au împărtăşit reporterilor de la Observator secretul meşteşugului lor. Doamna Maria Culcear foloseşte mărgelele de când se ştie. Bunica i-a arătat ce trebuie să facă. Iar ea a învăţat. În timp, Doamna Maria a dezvoltat o tehnică proprie prin care aplică mărgelele.
Meşteşugul i-a ajutat sufletul, şi i-a format mâna. În 18 ani de muncă, ouăle făcute de ea au atins ordinul sutelor. Şi. toate colţurile lumii. Mărgelele nu sunt singurele înfrumuseţări care pot fi aduse unui ou de găină, gâscă sau chiar şi struţ. Încondeiatul este o tehnică la fel de interesantă şi de migăloasă.
Vezi VIDEO pe observator.tv!