Antena Căutare

Satul din Bihor unde tinerii se întorc acasă din străinătate. Ce a făcut primarul pentru ei e genial

Îngrijorat că în localitatea pe care o conduce populaţia a început să îmbătrânească iar tinerii au luat calea străinătăţii, primarul unei comune din Bihor a găsit o soluţie să-i aducă acasă. Le-a împărţit pământ ca să îşi construiască locuinţe. Şi în numai doi ani, comuna a început să renască şi s-a îmbogăţit cu o mie de suflete.

Îngrijorat că în localitatea pe care o conduce populaţia a început să îmbătrânească iar tinerii au luat calea străinătăţii, primarul unei comune din Bihor a găsit o soluţie să-i aducă acasă.

Le-a împărţit pământ ca să îşi construiască locuinţe. Şi în numai doi ani, comuna a început să renască şi s-a îmbogăţit cu o mie de suflete.

La doar 10 kilometri de Oradea se află comuna Sânmartin, unde este şi vestita staţiune cu ape termale Băile Felix. Dacă în alte sate, nu mai vezi picior de tânăr pe stradă, aici, în ultimii ani, s-au ridicat 850 de locuinţe noi.

În ultimii doi ani populaţia din Sânmartin a crescut cu peste o mie de locuitori iar media de vârstă a scăzut de la 55 la 45 de ani.

Proprietarii caselor sunt tineri care au muncit în străinătate şi s-au hotărât să se întoarcă în satul natal, după ce autorităţile locale le-au dat terenuri gratuite pe care să-şi contruiască locuinţe. Condiţiile sunt ca la oraş: canalizare, gaze şi electricitate. La asfaltare, încă se mai lucrează.

Cei care doresc să primească lotul gratuit de 300 de metri pătraţi, trebuie să aibă cel mult 35 de ani şi să nu deţină un alt teren în proprietate. În plus trebuie să aibă şi domiciliul în localitate.

Rezultate Loto 14 iulie 2019. Report uriaș la Loto 6/49! Vezi numere Joker, Noroc, Noroc Plus, Loto 5/40, Super Noroc... Imaginile de la accidentul din Constanța, în care au murit trei oameni, sunt înfiorătoare. Victimele, scoase pe rând din...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x