Antena Căutare

Schimbarea anului viitor! Se interzice comercializarea de pungi din plastic! Cum își vor transporta românii cumpărăturile

Românii vor avea parte de o schimbare de zile mari după ce Ministerul Mediului a luat decizia de a interzice pungile de plastic.

Românii vor avea parte de o schimbare de zile mari după ce Ministerul Mediului a luat decizia de a interzice pungile de plastic.

Începând cu 1 iulie 2018 s-a decis implementarea proiectului de lege ce prevede interzicerea comercializării de pungi din plastic subțire și foarte subțire ce nu respectă criteriile impuse.

„Astfel, pentru conformarea cu prevederile acesteia, şi anume reducerea consumului de pungi de transport din plastic subţire, România va interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire (cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni) şi foarte subţire cu mâner (cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni). De asemenea, începând cu data de 1 ianuarie 2019 se va interzice şi comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner”, notează Ministerul Mediului, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

„Operatorii economici care comercializează pungi de transport din plastic, cu excepţia pungilor de transport din plastic foarte subţire, sunt obligaţi să comercializeze numai pungi de transport din plastic care respectă cerinţele esenţiale privind caracterul reutilizabil al unui ambalaj, astfel încât acestea să corespundă unor reutilizări multiple”, se mai menţionează în sursa citată.

Puștiul din imagine s-a apucat să spele mașina părinților, dar a devenit vedetă pe internet! Ce spectacol uriaș au surprins camerele de supraveghere

Așadar, o pungă de plastic va putea fi comercializată doar dacă are caracterul reutilizabil. Mulți dintre români obișnuiesc să folosească pungi din material textil sau plastic gros, ce le permite reutilizarea pe termen lung.

Accident TERIFIANT în România. Cinci VICTIME. Impactul a fost NIMICITOR... Un polițist aflat în misiune a avut parte de o experiență de neuitat. I s-a stricat mașina și a cerut ajutor, însă ce a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x